Varvet_eng

Gör dig redo för årets folkfest

Göteborgsvarvet 21 maj 2016

Med över 64 000 anmälda löpare och fler än 200 000 hängivna supporters längs banan är GöteborgsVarvet världens största halvmaraton. Sedan starten 1980 har över 1 miljon löpare anmält sig till loppet.

Startlista och tidigare resultat
Information om anmälan

GöteborgsVarvet 2016 är fulltecknat. Anmälan till GöteborgsVarvet 2017 öppnar den 1 juni.

hero-divider

Checklista inför Varvet 2016

Planera ditt lopp!
I checklistan hittar du tips och information om allt ifrån ditt startbevis och när du kan hämta din nummerlapp till värdeinlämning och vätskestationer.

Checklista

goteborgvarvet_br--1174
varvetpodden

Ladda upp inför Varvet med Varvet-podden!

Varvet-podden ger dig allt du behöver veta inför loppet oavsett vilken nivå du befinner dig på. Podden görs av Mix Megpolprofilerna Ingemar Allén och Anna Spolander som båda sprungit Varvet flera gånger och som älskar löpning. Nytt avsnitt varje torsdag!

Lyssna på Varvet-podden

Välkommen till Göteborg den 21 maj 2016!

Över 1 miljon löpare har sprungit GöteborgVarvet sedan starten 1980. Springer du den 21 maj 2016?

Film och musik: Doppio


Spårvagn

Ta dig till startområdet

Tänk på att ge dig av i god tid så att du slipper stressa. Din nummerlapp hämtar du innan start på GöteborgsVarvet Expo vid Svenska Mässan. Som löpare åker du gratis i kollektivtrafiken torsdag den 19 maj, fredag den 20 maj och lördag den 21 maj.

Hitta hit

Varvet_start

När är det din tur att starta?

I slutet av april får samtliga anmälda löpare reda på sin startgrupp. Vilken startgrupp du tillhör hittar du på ditt startbevis, på Mina sidor eller genom att söka bland anmälda löpare.

Startgrupper

start

Lär dig allt om banan

En halv maraton, 21097,5 meter, genom Göteborg. Plugga på var vätskestationerna finns, när de värsta backarna kommer och var du kan förvänta dig peppande musik.

Banan

startbevis

Hämta din nummerlapp

Ditt nummerlappskuvert med tidtagningschip kan du hämta redan på torsdagen eller fredagen innan loppet. Utdelningen sker i vår mässa GöteborgsVarvet Expo (Svenska Mässan). Scanna QR-koden på ditt startbevis för fri entré.

Nummerlapp

Banan

21 097,5 meter av Göteborg till ditt förfogande

21km_karta

Förberedelser

Gör dig redo för GöteborgsVarvet

Kost, träning och utrustning. Vi bad tre experter om tips inför loppet.

ay göteborgsvarvet 2013 11.jpg

Goda råd från tävlingsläkaren

Att ha koll på vätskebalansen, vara frisk, pigg och fulltankad med energi är A och O för att genomföra ett säkert lopp. Följer du GöteborgsVarvets tävlingsläkare Claes Mangelus råd kommer du inte bara att minska risken för till exempel uttorkning, du kommer också få en mycket bättre upplevelse!

Läs mer

stefanrehn

Så klär du dig rätt i alla väder

Funktionella och sköna träningskläder är en bra investering. Med rätt utrustning blir både träning och tävling roligare. Adidas tekniske representant Stefan Rehn har utrustat löpare sedan 80-talet. Här är hans bästa råd vad gäller träningskläder, löparskor och hur man bäst klär sig i olika väder.

Läs mer

midde

Midde Hamrins bästa träningstips

Att träna inför GöteborgsVarvet är en del av upplevelsen. Vi har bett löparesset Midde Hamrin, flerfaldig svensk mästare i friidrott och vinnare av fyra GöteborgsVarvet, om tips och råd för att du ska komma igång med träningen. Tipsen vänder sig både till nybörjaren och den rutinerade löparen.

Läs mer

 

 

Nyttig info

Allt du behöver veta och lite till

 • Anmälan 2016
 • Anmälningsavgift
 • Arrangör
 • Bana
 • Bankomat
 • Boende
 • Bryta loppet
 • Diplom
 • GöteborgsVarvet Expo
 • Hitta hit
 • Klasser
 • Löparbild
 • Massage
 • Maxtid
 • Namnbyte GöteborgsVarvet 2016
 • Nummerlapp
 • Omklädning & förvaring
 • Parkering
 • Presentkort
 • Priser
 • Publik
 • Resultat
 • Servicecenter och adidas/Stadium store
 • SM halvmaraton 2016
 • Startbevis
 • Starttid
 • Svenska Friidrottsförbundets regler
 • Tider via sms
 • Tidtagning
 • Toaletter
 • Vätskestationer

 • Svenska Friidrottsförbundets regler

   

  GöteborgsVarvet genomförs i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp.

  Varje löpare ställer upp på egen risk. Med tanke på olycksrisk och säkerhet är det inte tillåtet att cykla, åka inlines eller gå/springa med stavar eller barnvagn. Det är inte tillåtet att byta startgrupp. T.o.m 30 april är det möjligt att sälja sin startplats mot en administrativ avgift om 250 kr. Fullständiga villkor på vår hemsida.

  godkant_loppVarvet är centralt sanktionerat och därigenom godkänt av Svenska Friidrottsförbundet.

   

 • Servicecenter och adidas/Stadium store

  I Frölundaborg, lilla rinken, kommer det att finnas ett servicecenter om du har frågor. Här kommer även adidas och Stadium ha en liten butik, adidas/Stadium store, öppet lördag kl 10–19.30, söndag kl 10–17.

 • SM halvmaraton 2016

  Inbjudan till SM halvmaraton
  Göteborgs Friidrottsförbund står som värd för SM på distansen halv maraton (21097,5 meter) som avgörs i samband med GöteborgsVarvet, lördagen den 21 maj, med start kl 13:00.

  Svenska Friidrottsförbundet har fastställt att tävlande som uppnått någon av nedanstående kvaltider på sanktionerad tävling under perioden 1 januari 2015 – 31 mars 2016 och representerar en till SFIF ansluten förening kan anmäla sig till SM senast fredag 29 april 2016.

  Kvaltider till SM
  Herrar:
  Maraton 2.38.00, halvmaraton 1.12.00, 10 000 m 32.00,00.
  Damer: Maraton 3.06.00, halvmaraton 1.25.30, 10 000 m 37.00,00.

  Maraton/halvmaraton skall vara på kontrollmätt landsvägsbana medan 10 000 m skall vara gjorda på arena.

  Anmälan
  Anmälan sändes till: Göteborgs Friidrottsförbund, Per Crona, Box 12174, 402 42 Göteborg eller via mail till per.crona@ois.se.
  På anmälan skall det klart markeras att anmälan gäller SM. Förutom namn och förening skall även personnummer, bostadsadress samt kvalresultat (tid, namn på loppet och datum för loppet) vara angivet.

  Samtidigt skall anmälningsavgiften 200 kr inbetalas på Bankgiro 310-3769, Göteborgs Friidrottsförbund. Ange tydligt på inbetalningskortet att det gäller anmälan till SM i halvmaraton.
  Anmälan ska vara Göteborgs Friidrottsförbund tillhanda senast fredagen den 29 april 2016. Efteranmälan till SM kan göras fram till fredagen den 20 maj 2016 mot en avgift av 400 kr. SM-deltagare blir automatiskt seedade till första startgrupp i GöteborgsVarvet. Samtliga SM-deltagare får PM hemsänt i slutet av april.

  Arrangör: Göteborgs Friidrottsförbund
  Välkommen till Svenska Mästerskapen över en halv maraton!

  PM – SM 

   

 • Klasser

  GöteborgsVarvet har två klasser: herrar och damer.

 • Namnbyte GöteborgsVarvet 2016

  Sista dag för namnbyte 30 april 2016!

  Information om namnbyte
  Till GöteborgsVarvet 2016 fram till och med den 30 april 2016 har du möjlighet att överlåta din startplats till annan mot en avgift om tvåhundrafemtio (250) SEK som du erlägger till oss. Det är inte tillåtet att överlåta en startplats till annan eller låta annan springa i ditt ställe, utan att erlägga avgiften och anmäla överlåtelsen av din startplats via vår hemsida. Efter 30 april 2016 är det inte möjligt att överlåta sin startplats till annan.

  Observera att köparen inte övertar säljarens placering i startfältet (startgrupp). De som köper sin startplats senast 20 mars 2016 placeras in i startfältet efter ordinarie seedningsregler. De som köper en startplats mellan 21 mars-30 april 2016 placeras in i startfältet efter ordinarie seedningsregler i mån av plats, i annat fall närmast grupp efter det, där det finns plats.

  Till och med 30 april kan du sälja din startplats på Tradera utan att betala provision genom att ange koden “GV16” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin GöteborgsVarvet.

  Välgörenhet och ungdom
  Vid försäljning av startplats till välgörenhet är köparen låst till den välgörenhetsorganisationen som säljaren valt. Startplatser för ungdomspris (250 kr, födda 96-99) kan endast säljas till löpare födda 1996-1999.

  Så går det till (sista dag för namnbyte 30 april 2016)

  1. Sälj din startplats – Tradera.
  Säljaren letar själv upp sin köpare, vi rekommenderar Tradera för förmedling av startplats. Du som ska sälja din startplats lägger upp din startplats på Tradera. Klicka på ”Skapa annons” och följ stegen, observera att det är viktigt att du väljer kategori ”Biljetter & Resor” > ”Startplatser” > ”GöteborgsVarvet”. Ange koden “GV16” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin ”GöteborgsVarvet” för att slippa betala provision.

  När försäljningen är genomförd får säljaren reda på köparens namn samt e-postadress. Dessa uppgifter behövs för att kunna fullfölja överlåtelsen.

  Säljaren loggar sedan in på Mina sidor.
  Efter inloggningen visas en översikt över de lopp man är anmäld till, och vilka som är möjliga att överlåta till andra personer. Klicka på länken ”Sälj din startplats” och följ anvisningarna.

  2. En anmälningskod skickas till köparen
  När säljaren fyllt i alla uppgifter (köparens namn och e-postadress) skickas en anmälningskod till köparen. Samtidigt får säljaren ett bekräftelsemejl på ett inlett namnbyte

  3. Köparen anmäler sig till loppet
  Köparen loggar in på Mina sidor och anmäler sig till loppet och anger anmälningskoden vid anmälan. I slutet av flödet betalar man bytesavgiften som är 250 kr, det går att betala med internetbank eller kort. Namnbytet är genomfört och köparen får ett bekräftelsemejl. Säljaren är nu avanmäld.

  Namnbyte går endast att göra till GöteborgsVarvet 2016 och GöteborgsVarvet Maraton 2021.

 • Toaletter

  Toaletter från Hyrtoaletten finns på flera olika ställen vid start- och målområdet. Utmed banan finns toaletter i anslutning till alla vätskestationer. Antalet toaletter är totalt 350 st.

 • Arrangör

  GöteborgsVarvet, TrailVarvet, StafettVarvet, SpecialVarvet, CityVarvet, MiniVarvet och Lilla Varvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund. Alla förbundets föreningar hjälper till och allt överskott från tävlingarna används till föreningarnas ungdomsverksamhet samt driften av Friidrottens Hus.

 • Hitta hit

  Ditt nummerlappskuvert med tidtagningschip kan du hämta redan på torsdagen eller fredagen innan loppet. Utdelningen av nummerlapp sker i vår mässa GöteborgsVarvet Expo (Svenska Mässan). Scanna QR-koden på ditt startbevis för fri entré, varje löpare kommer även få möjlighet att bjuda med sig några vänner. Visa upp din nummerlapp eller startbevis och det är gratis att åka kollektivt torsdag den 19 maj, fredag den 20 maj och lördag den 21 maj i Göteborg.

  Området vid start och mål är avstängt för biltrafik under tävlingsdagen den 21 maj, det finns ej parkeringsplats i nära anslutning till startområdet.

  Detaljerad information om parkering, kollektivtrafik och hur du hittar till Expo och startområdet

   

 • Parkering

  Kommer du med bil rekommenderas du att parkera i stan (Nordstan, Heden, Focus, Gårda, Ullevi, Liseberg, Järntorget) och ta spårvagnen till start. Ladda hem Göteborgs Stads parkerings-app för information om antalet lediga parkeringsplatser i centrum.

  GöteborgsVarvet erbjuder även parkering för bilar och husbilar vid Åby Travbana (1500 p-platser). Parkera endast vid Åby Travbana om du inte hämtat ut din nummerlapp, från parkeringen det går det endast direktbussar till GöteborgsVarvet Expo (Svenska Mässan, Korsvägen) där löpare hämtar sin nummerlapp. Från Korsvägen rekommenderas löpare åka kollektiv till start. Efter loppet går bussar som tar löparna tillbaka till Åby-parkering.

  Kommer du med buss parkerar ni vid Valhalla IP (intill Scandinavium). Nummerlappar hämtas sedan på GöteborgsVarvet Expo (Svenska Mässan), löpare åker därefter kollektivt till start och tillbaka till Valhalla-IP efter loppet (gratis kollektivtrafik mot uppvisande av startbevis eller nummerlapp). Bussen flyttas alltså inte efter löparna hämtat ut sina nummerlappar utan den står kvar på parkeringen till loppet är avslutat.

  Hitta hit
  Göteborgs Stads parkerings-app
  Trafik- och parkeringsläge just nu

 • Boende

  GöteborgsVarvet erbjuder boende i sovsal under helgen den 20-22 maj 2016. Antalet platser är begränsat, så var ute i god tid.

  Läs mer

 • Startbevis

  Vi skickar ut startbevis i slutet av april till samtliga anmälda löpare. Är du anmäld, men har inte fått ditt startbevis i brevlådan? Logga in på Mina sidor, klicka på Översikt, Se detaljer och ladda hem startbeviset som PDF. På startbeviset kan du se vilket nummer du kommer ha på din nummerlapp och vilken startgrupp du kommer att tillhöra.

  Glöm inte att ta med startbeviset när du hämtar ut din nummerlapp på GöteborgsVarvet Expo, QR-koden på startbeviset scannar du i entrén för gratis inträde. Startbeviset (liksom nummerlappen) gäller som färdbevis den 19 maj, den 20 maj och den 21 maj i kollektivtrafiken i Göteborgs Kommun samt på pendeltågen till och från Alingsås och Kungsbacka.

 • Anmälningsavgift

  Anmälningsavgifter 2016, med reservation för ändringar.

  GöteborgsVarvet 21 km
  Ordinarie startplatser till GöteborgsVarvet 2016 är fulltecknade.
  595 kronor t.o.m. 30 juni 2015.
  695 kronor fr.o.m. 1 juli 2015 t.o.m. 9 oktober 2015.
  795 kronor fr.o.m. 10 oktober 2015.

  250 kronor för ungdomar födda 96-99.

  GöteborgsVarvet 21 km, ”Spring för välgörenhet”
  1200 kronor, varav 600 kronor går till den organisation du väljer att stödja vid anmälan
  (Clowner utan Gränser, Stadsmissionen, Ung Cancer eller Ågrenska).

  TrailVarvet
  250 kronor t.o.m. 31 mars (350 kronor 1 april – 10 maj). Anmälan i mån av plats under tävlingsdagen 400 kronor.

  CityVarvet
  200 kronor t.o.m. 31 mars (250 kronor 1 april – 10 maj). Anmälan under tävlingshelgen 300 kronor.

  Lilla Varvet
  120 kronor t.o.m. 31 mars (180 kronor 1 april – 10 maj). Anmälan under tävlingshelgen 250 kronor.
  Efteranmälan till Lilla Varvet i GöteborgsVarvet Expo torsdag-lördag 19-21 maj samt Fölundaborg söndag 22 maj.

  SpecialVarvet
  125 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor från 1 april 2016).

  MiniVarvet
  80 kronor, anmälan under tävlingshelgen.

  StafettVarvet
  995 kronor per lag t.o.m. 31 mars (1195 kronor 1 april – 10 maj)).

  GöteborgsVarvets Seedningslopp
  250 kronor (avgift vid sen anmälan 350 kronor, se datum för respektive lopp).

  GöteborgsVarvet Marathon 2021
  1100 kronor (t.o.m. 19 september 2016 i mån av plats).

 • Presentkort

  Vill du ge bort en start i något av GöteborgsVarvets lopp i födelsedagspresent, julklapp eller kanske bara för att du vill få igång din vän? Ladda hem ett presentkort och maila info@goteborgsvarvet.se så får du hjälp med anmälan.

  GöteborgsVarvet, fulltecknat – välgörenhetsplatser kvar
  TrailVarvet
  StafettVarvet
  SpecialVarvet
  CityVarvet
  Lilla Varvet
  MiniVarvet

  GöteborgsVarvet Marathon

  Tänk på att presentkortet är giltigt först efter att du har betalat anmälningsavgiften.

 • Starttid

  Starten i GöteborgsVarvet sker i 31 startgrupper. Första starten är klockan 13:00 och den sista startgruppen startar vid 16:00. Ditt startnummer och din startgrupp hittar du på ditt startbevis och på din nummerlapp.  Du kan också söka blanda anmälda för att se när du eller en löpare du vill följa startar (starttiden meddelas i mitten av april).

  Det är viktigt att du startar i rätt grupp. Löpare som startar i en tidigare grupp än den de tilldelats kommer att plockas bort ur resultatlistan. Det är inte tillåtet att byta startgrupp eller att överlämna nummerlappen till en annan löpare.

  Starten sker på Margretebergsgatan. Inpassering sker från den bakre delen av startområdet. Du bör vara inne i startområdet senast 30 minuter före din start. Före start blir det gemensam uppvärmning under ledning av SATS.

  Alla startgrupper
  Sök bland anmälda

 • Nummerlapp

  Nummerlappsutdelningen sker i vår mässa GöteborgsVarvet Expo från och med torsdag, visa upp ditt startbevis för fri entré. Med start 2016 anordnas mässan på Svenska Mässan i centrala Göteborg.  Scanna QR-koden i entrén för gratis inträde. Mot uppvisande av ditt startbevis erhåller du nummerlapp, säkerhetsnålar, tidtagningschip och kardborreband för att fästa chipet. Var ute i god tid. Om du har möjlighet hämta gärna din nummerlapp redan på torsdag eller fredag!

  Nytt för 2016
  Som löpare åker du gratis i kollektivtrafiken torsdag den 19 maj, fredag den 20 maj och lördag den 21 maj.

  Öppettider nummerlappsutdelningen:
  19 maj kl 10-21
  20 maj kl 10-22
  21 maj kl 08-14:00

  Hämta din nummerlapp

 • GöteborgsVarvet Expo

  Under GöteborgsVarvetveckan (torsdag 19 maj – söndag 22 maj) anordnas mässan GöteborgsVarvet Expo. Nytt för 2016 är att mässan är belägen på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg.

  På mässan finns drygt 80 utställare från olika branscher med produkter relaterade till sportswear, träningsprodukter, outdoor, kost/energi, resor, teknik, fitness, massage/
  rehab. Mässan har över 80 000 besökare.

  Som löpare i CityVarvet går du in gratis på mässan, scanna QR-koden längst upp i startbeviset för gratis inträde, du kan även bjuda med fyra vänner (mer information på ditt startbevis, startbeviset kan du ladda hem från Mina sidor från och med slutet av april).

  GöteborgsVarvet Expo

 • Bankomat

  Det finns ingen bankomat i start/målområdet. Vissa av försäljarna på området tar endast kontanter.

 • Publik

  När Sveriges största liveevent GöteborgsVarvet arrangeras kantas banan av över 200 000 supporters! Storbildsskärmar, liveband och andra aktviteter håller stämningen uppe timme efter timme.

  GöteborgsVarvet sänds live i SVT1  och på SVTplay.

  Sveriges Radio P4 Göteborg 101,9, rapporterar från folkfesten.

  Så följer du loppet

 • Tider via sms

  Ett smidigt sätt att följa din löpare på under GöteborgsVarvet är att beställa mellantider via sms. Du får då ett sms med aktuell tid när löparen du följer passerar 5, 10, 15 km samt mål. Som löpare kan du även beställa dina egna resultat efter målgång – eller göra en beställning så att en kompis får se dina tider i sin telefon under loppet.

  Tjänsten tillhandahålls av EST och stöds av Telia, Halebop, Tele2, Comviq, Telenor och Tre. Varje beställning kostar 35 kronor.

  Villkor och mer detaljer kring hur du följer din löpare via sms

 • Omklädning & förvaring

  Damernas omklädning är förlagd till Slottsskogshallen och Slottsskogsrinken bakom Friidrottens Hus. Herrarnas omklädning hittar du på Dalens grusplaner (norr om starten).

  För de löpare som ingår i Team Guld finns omklädning med service på Slottsskogsvallen, bakom målet.

  Du som har möjlighet byt gärna om hemma. Den stora mängden löpare gör att det kan bli trångt vid omklädningen.

  Värdeinlämningen och effektförvaringen för damer hittar du bakom Friidrottens Hus/mässan. Herrarnas förvaring hittas på Dalens grusplaner (norr om starten). Här kan du lämna in plånbok, telefon och andra värdesaker. Du fäster den övre delen av nummerlappen på väskan, din nummerlapp gäller sedan som kvitto när du hämtar ut dina saker.

  Effektförvaringen organiseras i samarbete med Göteborg Energi DinEl.
  Öppet: kl 10-19:30.

 • Bana

  GöteborgsVarvets bana är 21 097,5 meter, en halv maraton. Banan är kontrollmätt av en IAAF-legitimerad banmätare.

  Bansträckning och banprofil

 • Tidtagning

  I GöteborgsVarvet sker tidtagningen med ChampionChip, ett automatiskt tidtagningssystem där alla löpare har ett chip som fästs runt höger vrist. Förutom din totaltid får du även mellantider vid 5, 10, 15 och 20 km. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången. Du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

  Du får ditt chip när du hämtar ut din nummerlapp. Tidtagningschipet är en värdehandling som måste lämnas tillbaka efter målgång. Om du av någon anledning glömmer att återlämna det – sänd det med post till GöteborgsVarvets kansli.

 • Vätskestationer

  Vi erbjuder vatten vid tio stationer längs banan (alla placerade på höger sida) för att ge dig god service och många valmöjligheter. Vid energistationerna serveras vid de första borden Enervits sportdryck G Sport, därefter vatten. Fortsätt framåt så undviker du trängsel.

  Vätskestationer hittar du efter 1.6 km, 4.3 km, 6.7 km (energi), 8.5 km, 10.5 km (energi), 12.2 km, 15.1 km (energi), 16.7 km (svamp), 18.1 km (energi), 20.3 km, samt efter målgång.

 • Maxtid

  Målet stänger kl 19.00. För att få trafiken att fungera i centrala Göteborg dras ”repet” vid Frihamnsmotet kl 17.40 (efter 13,3 km). Löpare som inte klarar denna tid transporteras tillbaka till målområdet.

 • Bryta loppet

  Tvingas du bryta så har vi bussar längs banan som tar dig till målet vid Slottsskogsvallen. Dessutom kör bilar från Taxi Göteborg löpare som brutit till mål. Transport sker från vätskestationerna.

  Observera rådet från GöteborgsVarvets tävlingsläkare Claes Mangelus att omedelbart bryta loppet om du känner dig dålig eller får andra symptom som till exempel: upphörd svettning med kall hud, tungt att andas, illamående, kräkningar eller obehagskänsla/smärtor i bröstet. Om Du inte blir bättre på 5-10 min efter du brutit, sök kontakt med sjukvårdarna.

 • Massage

  Efter målgång bjuds löparna på massage.

 • Löparbild

  Ett populärt minne från GöteborgsVarvet är löparbilden som illustrerar den fina prestationen från banan. Marathonfoto fotograferar under GöteborgsVarvet, CityVarvet, Lilla Varvet och SpecialVarvet. Efter loppet kan du söka din bild via länkarna nedan. Räkna med att det tar några dagar efter loppet innan du kan söka din bild.
  Med reservation för ändring.

  Beställ din löparbild från marathonfoto:
  GöteborgsVarvet
  Lilla Varvet
  CityVarvet
  SpecialVarvet

  För frågor som gäller löparbilder från loppet kontaktar du Marathonfotos kundservice.

  Kundservice Löparbilder (Marathonfoto):
  Öppet måndag till torsdag kl 10:00 till 18:30, fredagar kl 10:00 till 17:30.
  Telefon: +44 5603688574.
  E-post: mfserviceswedish@marathonfoto.net

 • Priser

  Samtliga löpare som går i mål får Varvetmedaljen.

  Varvetmedaljen designas sedan 2014 av Högskolan för Design och Konsthantverk. 2016 års medalj röstades fram av löparna i juni 2015, designen är skapad av studenten Sofia Bankeström.

  Extrapriser lottas ut på nummerlappen och delas ut i informationstältet mellan start och mål under tävlingsdagen. Vinnarnumren anslås på löpsedlar i målområdet.

  För de snabbaste herrarna och damerna sker prisutdelning på Slottsskogvallen cirka kl 14.30. Segrarna erhåller vandringspris. Spurtpris på 5000 kronor delas ut till snabbast herre och dam till Lindholmen (10,5 km) skänkt av Lindholmen Science Park och vid Götaplatsen (16,5 km) finns ett spurtpris på 5000 kronor som tilldelas första herre och dam. Vid etappmål Nordstan efter cirka 15 kilometer lottas presentkort ut bland de tävlande.

 • Diplom

  Mellantidsdiplom
  Ett populärt minne eller ”bevis” på din fina insats, är GöteborgsVarvets mellantidsdiplom. På diplomet står namn, placering, mellantider, km-tider (5, 10, 15 och 20 km) samt sluttid. Diplomet kostar 65 kr och beställs online vid anmälan till GöteborgsVarvet, vid nummerlappsutdelningen i mässan GöteborgsVarvet Expo under tävlingshelgen eller genom att maila till vår löparservice (info@goteborgsvarvet.se). Diplomet skickas i slutet av juni

  Totalt görs två utskick av diplom efter GöteborgsVarvet 2016, slutet av juni och slutet av augusti. Sista dag för att beställa mellantidsdiplom från GöteborgsVarvet 2016 är den 31 augusti 2016.
  Sista dag för beställning av mellantidsdiplom från GöteborgsVarvet 2015 var den 31 december 2015.

  Jubileumsdiplom (5-10-15-20-25-30-35 genomförda lopp)
  Efter vart femte lopp kan du få ett jubileumsdiplom (kostnadsfritt) av GöteborgsVarvet. Kontakta vår löparservice (info@goteborgsvarvet.se) för att få ett diplom hemskickat.

 • Resultat

  Du kan enkelt söka på resultat från GöteborgsVarvets olika lopp. Resultat från GöteborgsVarvet presenteras live på vår hemsida. Du kan även tillhandahålla dina eller någon annans resultat via sms, läs mer om vår sms-tjänst här.

  Sök resultat
  Resultat via sms
  Topplistor och SM-resultat
  Resultatarkiv (1980-1998)
  Alla segrare

 • Anmälan 2016

  GöteborgsVarvet 2016 är fulltecknat.

  Anmälan 2017

  Anmälan till GöteborgsVarvet 2017 öppnar den 1 juni 2016, kl 08.00.

  Har du tidigare varit anmäld till GöteborgsVarvet, kan du anmäla dig till GöteborgsVarvet 2017 från och med den 20 april 2016.

  Du anmäler dig på Mina sidor


Spring för välgörenhet

Sedan 2011 har GöteborgsVarvets löpare samlat in 6 miljoner kronor till välgörenhetsorganisationer. 2016 samarbetar GöteborgsVarvet med Clowner utan Gränser, Stadsmissionen, Ung Cancer och Ågrenska.

Läs mer

Så följer du loppet

GöteborgsVarvet vore sig inte likt utan sin hängivna publik. Inte mindre än 200 000 supporters kantar GöteborgsVarvsbanan vilket gör Varvet till Sveriges största liveevent. Storbildsskärmar, liveband och andra aktiviteter håller stämningen uppe timme efter timme.

Läs mer

Hanna_Musse_vanster

GöteborgsVarvets träningsprogram

Kom i form inför Varvet och uppnå dina mål med elitlöparna Hanna Karlsson och Mustafa Mohamed. Inför Varvet har Hanna och Musse tagit fram träningsprogram som sträcker sig över 12 veckor.

Innehållet i programmen är en genomtänkt mix av lugn jogg, distanspass, långpass, tröskelpass och intervallpass. Styrka och några teknikövningar finns också med för att förbättra din löpteknik.

Läs mer om träningsprogrammet
Köp träningsprogram