Bra att veta vid anmälan

Här hittar du information om anmälan till Göteborgsvarvet.

Att anmäla sig
Du anmäler dig till Göteborgsvarvet 21 km här på hemsidan. Observera att anmälan inte är giltig förrän anmälningsavgiften är betald. Betalning av anmälan kan ske via kort- eller direktbetalning. Vi skickar inte ut några inbetalningskort.
Till anmälan

Anmäla andra
Ge bort en startplats, köp ett presentkort till något av våra lopp. Du köpa direkt här på hemsidan. Läs nedan hur du går tillväga:

Köp på hemsida

  1. Klicka på länken köp presentkort
  2. Fyll i dina uppgifter, namn, kön och e-postadress. Välj vilket lopp du vill köpa presentkort till i rullisten.
  3. Fullfölj köpet och genomför betalningen. Du får en bekräftelse via e-post. Där står det att du har köpt Presentkort 2017. Bekräftelsen innehåller en PDF-fil, som du kan ge till mottagaren av presentkortet. I filen finns en värdekod som mottagaren använder som betalning i sin anmälan. Samma kod återfinns även i mailet.

Till dig som tagit emot ett presentkort betalat på hemsidan eller via swish

  1. Logga in på Mina sidor. Har du inget konto sedan tidigare, skapa ett nytt och fyll i dina uppgifter.
  2. Välj Ny anmälan och vilket lopp du fått presentkort till.
  3. Fortsätt din anmälan genom att fylla eller ändra i dina personuppgifter. Ange värdekoden, som finns i ditt presentkort, där det efterfrågas. (Har du angett koden så kommer beloppet på betalsidan vara 0 kr.).
  4. När du gjort en bindande anmälan får du en bekräftelse via e-post

Team
Team Göteborgsvarvet är ett sätt för dig och ditt företag att hitta en gemensam plattform för träning, glädje, och gemenskap. Hela teamet placeras i en gemensam startgrupp och beroende på vilken nivå av Team ni valt (brons, silver, guld) ingår olika paketlösningar.
Läs mer

Spring för välgörenhet
Sedan 2011 öronmärker Göteborgsvarvet ett antal startplatser för välgörenhet. Information om att springa för välgörenhet i Göteborgsvarvet 2019 kommer under sommaren.

Ålder
Enligt Svenska Friidrottsförbundets regler ska man vara 17 år för att delta i halvmaraton. Vi tar alltså emot anmälningar från löpare födda 2001 och tidigare till Göteborgsvarvet 2018.

Anmälningsavgifter 2019
595 kronor t.o.m. 31 maj 2018
645 kronor t.o.m. 30 juni 2018
695 kronor t.o.m. 31 oktober 2018
795 kronor t.o.m. 31 mars 2019
895 kronor fr.o.m. 1 april 2019 (i mån av plats)

300 kronor för ungdomar födda 1999-2002.

Adressändring
Din adress ändrar du under användarprofil på Mina sidor.

Anmälan är personlig
Anmälan till Göteborgsvarvet är personlig. Det är inte tillåtet att springa i någon annan löpares namn.

Göteborgsvarvet 2019 – information om namnbyte
Till Göteborgsvarvet 2019 fram till och med den 30 april 2019 har du möjlighet att överlåta din startplats till annan mot en avgift om tvåhundrafemtio (250) SEK som du erlägger till oss. Det är inte tillåtet att överlåta en startplats till annan eller låta annan springa i ditt ställe, utan att erlägga avgiften och anmäla överlåtelsen av din startplats via vår hemsida. Efter 30 april 2019 är det inte möjligt att överlåta sin startplats till annan.

Observera att köparen inte övertar säljarens placering i startfältet (startgrupp). De som köper sin startplats senast 20 mars 2019 placeras in i startfältet efter ordinarie seedningsregler. De som köper en startplats mellan 21 mars-30 april 2019 placeras in i startfältet efter ordinarie seedningsregler i mån av plats, i annat fall närmast grupp efter det, där det finns plats.

Till och med 30 april kan du sälja din startplats på Tradera utan att betala provision genom att ange koden “GV19” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin Göteborgsvarvet.

Välgörenhet och ungdom
Vid försäljning av startplats till välgörenhet är köparen låst till den välgörenhetsorganisationen som säljaren valt. Startplatser för ungdomspris (250 kr, födda 1999-2002) kan endast säljas till löpare födda 1999-2002.

Så går det till:

1. Sälj din startplats – Tradera.
Säljaren letar själv upp sin köpare, vi rekommenderar Tradera för förmedling av startplats. Du som ska sälja din startplats lägger upp din startplats på Tradera. Klicka på ”Skapa annons” och följ stegen, observera att det är viktigt att du väljer kategori ”Biljetter & Resor” > ”Startplatser” > ”Göteborgsvarvet”. Ange koden “GV19” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin ”Göteborgsvarvet” för att slippa betala provision.

När försäljningen är genomförd får säljaren reda på köparens namn samt e-postadress. Dessa uppgifter behövs för att kunna fullfölja överlåtelsen.

Säljaren loggar sedan in på Mina sidor.
Efter inloggningen visas en översikt över de lopp man är anmäld till, och vilka som är möjliga att överlåta till andra personer. Klicka på länken ”Sälj din startplats” och följ anvisningarna.

2. En anmälningskod skickas till köparen
När säljaren fyllt i alla uppgifter (köparens namn och e-postadress) skickas en anmälningskod till köparen. Samtidigt får säljaren ett bekräftelsemejl på ett inlett namnbyte

3. Köparen anmäler sig till loppet
Köparen loggar in på Mina sidor och anmäler sig till loppet och anger anmälningskoden vid anmälan. I slutet av flödet betalar man bytesavgiften som är 250 kr, det går att betala med internetbank eller kort. Namnbytet är genomfört och köparen får ett bekräftelsemejl. Säljaren är nu avanmäld.

Namnbyte går endast att göra till Göteborgsvarvet 2019 och Göteborgsvarvet Maraton 2021.

Fullständiga villkor
När du anmäler dig till Göteborgsvarvet går du med på följande villkor.

Integritetspolicy
Din säkerhet är viktig för oss. Läs gärna vår integritetspolicy