Bra att veta vid anmälan

Här hittar du information om anmälan till Göteborgsvarvet.

Att anmäla sig
Du anmäler dig till Göteborgsvarvet 21 km här på hemsidan. Observera att anmälan inte är giltig förrän anmälningsavgiften är betald. Betalning av anmälan kan ske via kort- eller direktbetalning. Vi skickar inte ut några inbetalningskort.

Innan du anmäler dig måste du registrera dina uppgifter på Mina sidor. Om du redan har registrerat ett konto tidigare använder du det och loggar in. När du är inloggad på Mina sidor kan du göra din anmälan.
Till anmälan

Anmäla andra
Just nu går det endast att göra personliga anmälningar på hemsidan. För att ge bort en start i Göteborgsvarvet som födelsedagspresent, julklapp eller kanske för att få igång din vän så maila info@goteborgsvarvet.se. Presentkort finns sedan för nedladdning här. Tänk på att presentkortet är giltigt först efter att du har betalat anmälningsavgiften.

Team
Team Göteborgsvarvet är ett sätt för dig och ditt företag att hitta en gemensam plattform för träning, glädje, och gemenskap. Hela teamet placeras i en gemensam startgrupp och beroende på vilken nivå av Team ni valt (brons, silver, guld eller diamant) ingår olika paketlösningar.
Läs mer

Spring för välgörenhet
Sedan 2011 öronmärker Göteborgsvarvet ett antal startplatser för välgörenhet. De organisationer du kan välja att springa för i Göteborgsvarvet 2017 är Stadsmissionen, Ung Cancer och Ågrenska.
Läs mer

Ålder
Enligt Svenska Friidrottsförbundets regler ska man vara 17 år för att delta i halvmaraton. Vi tar alltså emot anmälningar från löpare födda 2000 och tidigare till Göteborgsvarvet 2017.

Anmälningsavgifter 2017
Anmälan öppnar den 1 juni. 
595 kronor t.o.m. 30 juni 2016.
695 kronor fr.o.m. 1 juli 2016 t.o.m. 30 september 2016.
795 kronor fr.o.m. 1 oktober 2016.

250 kronor för ungdomar födda 1997-2000.

Adressändring
Din adress ändrar du under användarprofil på Mina sidor.

Anmälan är personlig
Anmälan till Göteborgsvarvet är personlig. Det är inte tillåtet att springa i någon annan löpares namn.

Göteborgsvarvet 2017 – information om namnbyte
Till Göteborgsvarvet 2017 fram till och med den 30 april 2017 har du möjlighet att överlåta din startplats till annan mot en avgift om tvåhundrafemtio (250) SEK som du erlägger till oss. Det är inte tillåtet att överlåta en startplats till annan eller låta annan springa i ditt ställe, utan att erlägga avgiften och anmäla överlåtelsen av din startplats via vår hemsida. Efter 30 april 2017 är det inte möjligt att överlåta sin startplats till annan.

Observera att köparen inte övertar säljarens placering i startfältet (startgrupp). De som köper sin startplats senast 20 mars 2017 placeras in i startfältet efter ordinarie seedningsregler. De som köper en startplats mellan 21 mars-30 april 2017 placeras in i startfältet efter ordinarie seedningsregler i mån av plats, i annat fall närmast grupp efter det, där det finns plats.

Till och med 30 april kan du sälja din startplats på Tradera utan att betala provision genom att ange koden “GV16” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin Göteborgsvarvet.

Välgörenhet och ungdom
Vid försäljning av startplats till välgörenhet är köparen låst till den välgörenhetsorganisationen som säljaren valt. Startplatser för ungdomspris (250 kr, födda 1997-2000) kan endast säljas till löpare födda 1997-2000.

Så går det till:

1. Sälj din startplats – Tradera.
Säljaren letar själv upp sin köpare, vi rekommenderar Tradera för förmedling av startplats. Du som ska sälja din startplats lägger upp din startplats på Tradera. Klicka på ”Skapa annons” och följ stegen, observera att det är viktigt att du väljer kategori ”Biljetter & Resor” > ”Startplatser” > ”Göteborgsvarvet”. Ange koden “GV16” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin ”Göteborgsvarvet” för att slippa betala provision.

När försäljningen är genomförd får säljaren reda på köparens namn samt e-postadress. Dessa uppgifter behövs för att kunna fullfölja överlåtelsen.

Säljaren loggar sedan in på Mina sidor.
Efter inloggningen visas en översikt över de lopp man är anmäld till, och vilka som är möjliga att överlåta till andra personer. Klicka på länken ”Sälj din startplats” och följ anvisningarna.

2. En anmälningskod skickas till köparen
När säljaren fyllt i alla uppgifter (köparens namn och e-postadress) skickas en anmälningskod till köparen. Samtidigt får säljaren ett bekräftelsemejl på ett inlett namnbyte

3. Köparen anmäler sig till loppet
Köparen loggar in på Mina sidor och anmäler sig till loppet och anger anmälningskoden vid anmälan. I slutet av flödet betalar man bytesavgiften som är 250 kr, det går att betala med internetbank eller kort. Namnbytet är genomfört och köparen får ett bekräftelsemejl. Säljaren är nu avanmäld.

Namnbyte går endast att göra till Göteborgsvarvet 2017 och Göteborgsvarvet Maraton 2021.

Fullständiga villkor
När du anmäler dig till Göteborgsvarvet går du med på följande villkor.