Så avgörs din startgrupp

I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Starten pågår under cirka tre timmar, där varje startgrupp startar med några minuters mellanrum. Vilken startgrupp en löpare hamnar i bestäms av olika faktorer som beskrivs här nedan.

SEEDNINGSREGLER GÖTEBORGSVARVET 19 MAJ, 2018

Tidigare resultat i Göteborgsvarvet
Löpare som genomförde Göteborgsvarvet 2016 och/eller 2017 kommer att seedas in efter sin bästa tid vid dessa två tävlingsår. Jämför din tid med tabell A här intill för att få en indikation på vilken startgrupp du kan komma att placeras i.

Varvetmilen
Löpare som genomfört Varvetmilen 1 augusti 2017 – november 2017 alternativt mars eller april 2018 kommer att seedas in efter sitt resultat från detta lopp efter att tiden omräknats för att motsvara en tid i Göteborgsvarvet. På distansen 10 km gäller endast Varvetmilen.

Så här räknar du, springer du på:
– Under 70 minuter, multiplicera tiden med 2.3
– Över 70 minuter multiplicera tiden med 2.4

Om du har sprungit Göteborgsvarvet och springer Varvetmilen, så är det den bästa tiden som räknas – du kan ej seedas till en startgrupp längre bak.

Jämför din omräknade tid med tiderna i tabell A här intill för att få en indikation på vilken startgrupp du kan komma att placeras i. Har du deltagit i Varvetmilen så seedas du automatiskt och behöver inte skicka in ditt resultat.

Halvmaraton och maraton
Löpare som sprungit ett sanktionerat maraton- eller halvmaratonlopp under tidsperioden 19 mars 2017 till 25 mars 2018 kan ansöka om separat seedning om du sprungit på följande tider:
– Halvmaraton, snabbare än 1.45.00h
– Maraton, snabbare än 3.50.00h. Multiplicera tiden med 0.46
Jämför din tid med tabell A här intill för att få en indikation på vilken startgrupp du kan komma att placeras i. Skicka kopia av resultat (från resultatlistan: diplom, tidningsurklipp eller en www-länk) till info@goteborgsvarvet.se senast den 25 mars 2018.

Övriga löpare
Övriga löpare kommer att hamna i startgrupper med senare starttider än de löpare som har seedat sig enligt ovan. De seedas i turordning efter betalningstid.

Elitlöpare
Elitlöpare som kan uppvisa ett resultat motsvarande 35:00 minuter (män) respektive 39:00 minuter (kvinnor) eller snabbare på ett 10 km-lopp kan ansöka om seedning för placering i elitstartgruppen alt. startgrupp 1, (e-post till info@goteborgsvarvet.se).

Om en löpare startar i en tidigare startgrupp än vad hen blivit tilldelad i Göteborgsvarvet 2018 blir denne diskvalificerad. 

Aktuell startgrupp för Göteborgsvarvet 2018 meddelas samtliga anmälda löpare i slutet av april (startbevis skickas då via epost och finns för nedladdning på Mina sidor).

 

Till Anmälan