clowner

Gör en god gärning med GöteborgsVarvet

Som löpare har du chansen att göra en insats under GöteborgsVarvet. Spring för välgörenhet och stötta Clowner utan Gränser, Stadsmissionen, Ung Cancer eller Ågrenska.

Sedan 2011 öronmärker GöteborgsVarvet ett antal startplatser för välgörenhet. Sedan 2011 har över 7,5 miljoner kronor delats ut till välgörande ändamål.

Så funkar det
Ett antal startplatser i GöteborgsVarvet är öronmärkta för välgörenhet. Anmälningsavgiften är 1200 kronor, varav 600 kronor går till den organisation du väljer att stödja vid anmälan. I anmälningsavgiften ingår en tröja från organisationen. Du representerar även organisationen i start- och resultatlista.

Du som väljer att springa för välgörenhet, kommer att starta i startgrupp 12 – eller längre fram. Om du enligt GöteborgsVarvets ordinarie seedningsregler hamnar i en startgrupp framför startgrupp 12 – så placeras du där.


Clowner utan Gränser

Clowner utan gränser – en av GöteborgsVarvets välgörenhetspartners
Spring för att sprida mer skratt i världen.

Clowner utan Gränser skickar professionella clowner, jonglörer, akrobater och musiker till världens värst drabbade platser. Genom föreställningar, lek och workshops väcker de hopp, skratt och drömmar hos de barn som behöver det allra mest och upprätthåller människovärdet vilket ger barn och vuxna en chans att utvecklas. Clowner utan Gränser arbetar bland annat i flyktingläger i Syriens grannländer, på öarna kring Medelhavet för att ta emot människor som flyr till Europa och här i Sverige för att hälsa barn på flykt varmt välkommen hit.

Clowner utan Gränsers hemsida
Anmälan att springa GöteborgsVarvet 2017 för Clowner utan Gränser är inte öppen för tillfället, vi återkommer med mer information efter sommaren.

 


Stadsmissionen

Stadsmissionen – en av GöteborgsVarvets välgörenhetspartners
Du kan också göra nytta. I långa loppet.

Att springa för Göteborgs Stadsmission är att ge barn och unga som lever i utsatthet en ljusglimt i tillvaron. Eller kanske sommarens enda glada minnen. Barn som har det tufft hemma får andas ut några dagar i trygg miljö på vårt sommarläger. Om du väljer Göteborgs Stadsmission ger du barn och unga ett härligt sommarminne från en lägervistelse som de kan berätta om vid skolstart. Vill du dessutom få publikens kärlek längs loppet och samtidigt springa för en god sak – spring för Göteborgs Stadsmission!

Stadsmissionens hemsida
Till anmälan


Ung Cancer

Ung Cancer – en av Göteborgsvarvets välgörenhetspartners
Spring och gör skillnad!

Spring för Ung Cancer och förbättra levnadsvillkoren för unga vuxna cancerberörda!

Ung Cancer är en ideell organisation som är religiöst och politiskt obunden. Organisationen har funnits sedan 2010 och samlar i dag tusentals cancerberörda mellan 16 och 30 år och deras erfarenheter genom fysiska och nätbaserade mötesplatser.

Tillsammans med unga vuxna cancerberörda och tillsammans med vården, myndigheter och andra delar av samhället arbetar Ung Cancer för att förändra det som behöver bli bättre.

Ung Cancer är normbrytande, ifrågasätter, bryter ny mark och öppnar upp för samtal om det som är svårt.

Det är vi som säger Fuck Cancer.

Ung Cancers hemsida
Till anmälan


Ågrenska

Ågrenska – en av Göteborgsvarvets välgörenhetspartners
Spring för en sällsynt god sak.

På Ågrenska står dörren öppen för barn och ungdomar med sällsynta diagnoser. Här får barnen och deras familjer bygga nätverk, utbyta erfarenheter och hämta kraft att bemästra vardagen. Och framför allt: ha roligt. Om du väljer att springa GöteborgsVarvet till förmån för Ågrenska bidrar du till att syskon till barn med olika funktionsnedsättningar får komma på ett läger och träffa andra i samma situation. De har ofta upplevt svåra situationer och bär med sig upplevelser och frågor de aldrig vågat prata om.

Ågrenskas hemsida
Till anmälan

Fotografier: Clowner utan Gränser, Stadsmissionen, Ung Cancer och Ågrenska