Rösta fram 2018 års medalj!

Fyra studenter från smyckeskonstprogrammet på Högskolan för design och konsthantverk har bidragit med sina idéer till Varvetmedaljen 2018. Nu är det upp till er! Var med och rösta fram din favorit, kanske blir det just den som väntar efter målgången den 19 maj 2018! Scrolla ner på sidan och rösta, röstningen pågår den 1 juni till den 25 juni.

Rebecca Radhammar – Din medalj ska bära dig lika mycket som du bär den.
Tankar bakom designen:
I medaljdesignen för 2018 så har jag valt att satsa mest på dig som rent fysiskt finns bakom medaljen. Det är trots allt du som har gjort den största insatsen. Genom min medalj lyser din färg på tröjan igenom. Din tröja som du just avslutat ett halvt maraton i kommer att synas genom hålet för Göteborgsvarvets bana med dess backar och dalar.
Rebecca berättar om sin design

 

Karolina Berg – Nu och då
Tankar bakom designen:
Jag har låtit mig inspireras av Göteborgsvarvsmedaljens tidigare formgivning, när den var rektangulär. Medaljens nuvarande runda form och den forna rektangulära har fått samspela i min design. Färgen har jag plockat upp från 1988 års medalj. I min formgivning har jag också velat förstärka samhörigheten mellan band och medalj och därför låtit bandets bredd och färg fortsätta i medaljen.
Karolina berättar om sin design 

 

Hanna Havdell – Det gröna Göteborg
Tankar bakom designen:
När man springer varvet är naturen en del av upplevelsen. Flera av de tidigare medaljerna har associerat till Göteborgs närhet till vattnen. Jag vill visa fram grönområdena runt banan då Göteborg är en stad där parker och natur har en central och framträdande plats. Vi har mycket bokträd och jag valde därför boklövet som dekor på medaljens framsida.
Hanna berättar om sin design 

Oskar Summerton – Känsla av staden
Tankar bakom designen:
I min medalj har jag valt att lyfta fram fyra karaktäristiska Göteborgselement som är del av löparens upplevelse under varvet. Älvsborgsbron och Eriksbergskranen, vars färger finns med i medaljen samt Göta älv och spårvagnsspåren.
Oskar berättar om sin design 

Passa även på att anmäla dig till Göteborgsvarvet 2018!
Till Anmälan

Välj medalj nedan och rösta.