Kontakta oss

 

Du är alltid välkommen att kontakta oss på GöteborgsVarvet med frågor om stort som smått. Svaren på många frågor hittar du dock här på hemsidan. Nedan har vi gjort en lista på de vanligaste frågorna vi brukar få.

Postadress
GöteborgsVarvet
Box 12 174
402 42 Göteborg

Besöksadress
Friidrottens Hus, Friidrottens Väg 5

Övriga kontaktuppgifter
Telefon: + 46 (0)31-772 78 80
E-post: info@goteborgsvarvet.se

hero-divider

Nyttig info

Allt du behöver veta och lite till

 • Hur anmäler jag mig till Göteborgsvarvet?
 • Hur beställer jag diplom och när kommer det?
 • Hur fungerar det vid vätskestationerna?
 • Hur mycket ligger anmälningsavgiften på?
 • Jag är inte nöjd med startgruppen. Hur gör jag?
 • Kan man åka gratis med kollektivtrafiken under Göteborgsvarvet?
 • Kommer det någon startbekräftelse?
 • Namnbyte Göteborgsvarvet 2018
 • När får jag reda på mitt startnummer?
 • Vad gör jag om jag inte är nöjd? (med era tjänster)
 • Var hittar jag bilderna från loppet?
 • Är det tillåtet att ta sig fram på hjul eller med stavar?

 • Vad gör jag om jag inte är nöjd? (med era tjänster)

  Vi strävar alltid efter att våra kunder ska vara nöjda med våra tjänster. Om du är missnöjd ber vi dig därför att kontakta oss, så kommer vi att göra vårt bästa för att lösa situationen. Om du trots detta inte är nöjd kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, eller till EU-kommissionens onlineplattform för tvistlösning. Vi åtar oss inte att delta i alternativa tvistlösningsförfaranden, men kommer att ta slutlig ställning till denna fråga vid en uppkommen tvist.

 • Namnbyte Göteborgsvarvet 2018

  Information om namnbyte
  Till Göteborgsvarvet 2018 fram till och med den 30 april 2018 har du möjlighet att överlåta din startplats till annan mot en avgift om tvåhundrafemtio (250) SEK som du erlägger till oss. Det är inte tillåtet att överlåta en startplats till annan eller låta annan springa i ditt ställe, utan att erlägga avgiften och anmäla överlåtelsen av din startplats via vår hemsida. Efter 30 april 2018 är det inte möjligt att överlåta sin startplats till annan.

  Observera att köparen inte övertar säljarens placering i startfältet (startgrupp). De som köper sin startplats och registrerar sig senast den 25 mars placeras in i startfältet efter ordinarie seedningsregler. De som köper en startplats mellan 26 mars-30 april 2018 placeras in i startfältet efter ordinarie seedningsregler i mån av plats (i annat fall närmast grupp efter det, där det finns plats). Observera dock att det efter den 26 mars 2018 är för sent att skicka in seedningstider, du kan endast seedas om du sprungit Varvet 2016 och/eller 2017 eller något av loppen Varvetmilen hösten 2017 eller våren 2018.

  Till och med 30 april kan du sälja din startplats på Tradera utan att betala provision genom att ange koden “GV18” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin Göteborgsvarvet.

  Charity och ungdom
  Vid försäljning av startplats till charity är köparen låst till den organisation som säljaren valt. Startplatser för ungdomspris (250 kr, födda 1998-2001) kan endast säljas till löpare födda 1998-2001.

  Så går det till

  1. Sälj din startplats – Tradera.
  Säljaren letar själv upp sin köpare, vi rekommenderar Tradera för förmedling av startplats. Du som ska sälja din startplats lägger upp din startplats på Tradera. Klicka på ”Skapa annons” och följ stegen, observera att det är viktigt att du väljer kategori ”Biljetter & Resor” > ”Startplatser” > ”Göteborgsvarvet”. Ange koden “GV18” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin ”Göteborgsvarvet” för att slippa betala provision.

  När försäljningen är genomförd får säljaren reda på köparens namn samt e-postadress. Dessa uppgifter behövs för att kunna fullfölja överlåtelsen.

  Säljaren loggar sedan in på Mina sidor.
  Efter inloggningen visas en översikt över de lopp man är anmäld till, och vilka som är möjliga att överlåta till andra personer. Klicka på länken ”Sälj din startplats” och följ anvisningarna.

  2. En anmälningskod skickas till köparen
  När säljaren fyllt i alla uppgifter (köparens namn och e-postadress) skickas en anmälningskod till köparen. Samtidigt får säljaren ett bekräftelsemejl på ett inlett namnbyte

  3. Köparen anmäler sig till loppet
  Köparen loggar in på Mina sidor och anmäler sig till loppet och anger anmälningskoden vid anmälan. I slutet av flödet betalar man bytesavgiften som är 250 kr, det går att betala med internetbank eller kort. Namnbytet är genomfört och köparen får ett bekräftelsemejl. Säljaren är nu avanmäld.

  Namnbyte går endast att göra till Göteborgsvarvet 2018 och Göteborgsvarvet Maraton 2021.

 • När får jag reda på mitt startnummer?

  Samtliga startnummer och starttider publiceras här på hemsidan i april. Första start är klockan 13.00 den 21 maj 2016. Sista startgruppen startar klockan 16.00. Totalt är det cirka 31 startgrupper i Göteborgsvarvet.

 • Kommer det någon startbekräftelse?

  Alla anmälda löpare erhåller startbevis i april, då finns även anmälda löpares startbevis på Mina sidor. På Mina sidor kan du direkt när du anmält dig se din anmälan och andra eventuella beställningar du gjort. För att se vilka andra löpare som är anmälda, så kan du söka bland anmälda på respektive lopps sida.

 • Hur fungerar det vid vätskestationerna?

  Det finns tio vattenstationer längs Varvsbanan. Fyra av tio stationer är dessutom Göteborg Energistationer. Vid energistationerna serveras vid de första borden Enervits sportdryck G Sport, därefter vatten. All vätska serveras på höger sida av banan. Fortsätt framåt vid borden så får du bättre service och slipper trängas. Vatten och sportdyck serveras även efter målgång. Vid Götaplatsen efter 16,5 km, kan du svalka dig vår svampstation.

 • Jag är inte nöjd med startgruppen. Hur gör jag?

  Seedningen utgår från våra seedningsregler. Samtliga löpare har, till 2016 års lopp, getts möjlighet att seeda sig och alltså flytta fram sin startposition genom att skicka in resultat från maraton (snabbare än 3.50.00h) och halvmaraton (snabbare än 1.45.00h) eller genom att springa något av Göteborgsvarvet Seedningslopp aug-nov 2016 eller Varvetmilen jan-mars 2017. Deadline för att skicka in dina resultat är den 20 mars. När du väl blivit inskriven i en startgrupp blir du inte flyttad. Tiden efter den 20 mars 2016 behöver vi för att trycka startbevis, nummerlappar med mera.

  Seedningsregler

  Varvetmilen

 • Är det tillåtet att ta sig fram på hjul eller med stavar?

  Det är inte tillåtet att delta med hjul eller andra hjälpmedel såsom rullstolar, handcyklar, cyklar, inlines, barnvagnar, och stavar. Det finns flera anledningar till detta. Göteborgsvarvets bana är ganska kuperad och det ställer till problem för allt som har med hjul att göra, dels på broarna med kraftiga mot- och medlut, och dels spårvagnsspåren där olyckor riskeras om hjulen kommer fel. Vi har fått tydliga rekommendationer från Polisen att inte tillåta deltagare på hjul. Vi har också varit i kontakt med några av rullstolsåkarna i Göteborg, bland annat Örgryte IS som har ett antal duktiga tävlingsåkare med meriter från Paralympics. De har klart uttalat att Göteborgsvarvets bana inte är lämpad för deras verksamhet.

  När det kommer till stavar så är det inte tillåtet, detta med tanke på de trånga utrymmena. Vi hänvisar istället till Trailvarvets Promenadklass på tisdagskvällen.

 • Hur mycket ligger anmälningsavgiften på?

  Anmälningsavgifter 2018, med reservation för ändringar.

  Göteborgsvarvet 21 km

  Anmälan öppnar den 1 juni. 
  625 kronor t.o.m. 30 juni 2017.
  695 kronor fr.o.m. 1 juli 2017 t.o.m. 31 oktober 2017.
  795 kronor fr.o.m. 1 november 2017 – 31 mars 2018.
  895 kronor fr.o.m. 1 april (i mån av plats)

  250 kronor för ungdomar födda 1998-2001.

  Göteborgsvarvet 21 km, Charity
  1200 kronor, varav 600 kronor går till den organisation du väljer att stödja vid anmälan
  (Stadsmissionen, Ung Cancer eller Ågrenska).

  Trailvarvet
  250 kronor t.o.m. 31 mars (350 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan i mån av plats under tävlingsdagen 400 kronor.

  Cityvarvet
  250 kronor t.o.m. 31 mars (300 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan under tävlingshelgen 400 kronor.)
  Cityvarvet ungdom (födda 1999 eller senare). 200 kronor t.o.m. 31 mars. Anmälan under tävlingshelgen 300 kronor.
  Vid anmälan till Yogarun tillkommer en avgift på 200 kr.

  Lilla Varvet
  120 kronor t.o.m. 10 april (200 kronor fr.o.m. 11 april). Anmälan under tävlingshelgen 250 kronor.
  Efteranmälan till Lilla Varvet på Göteborgsvarvet Expo torsdag-lördag, 17-19 maj, samt Frölundaborg söndag, 20 maj.

  Specialvarvet
  125 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor från 1 april).

  Minivarvet
  80 kronor, anmälan under Göteborgsvarvetveckan.
  Anmälan den 17 och 18 maj på Göteborgsvarvet Expo. Anmälan vid starten, Björngårdsvillan, den 19 och 20 maj.

  Stafettvarvet
  995 kronor per lag t.o.m. 31 mars (1295 kronor fr.o.m. 1 april).

  Varvetmilen
  250 kronor (avgift vid sen anmälan 350 kronor, se datum för respektive lopp).

  Göteborgsvarvet Marathon 2021
  1100 kronor (t.o.m. 19 september 2017 i mån av plats).

 • Hur beställer jag diplom och när kommer det?

  Mellantidsdiplom för Göteborgsvarvet
  Ett populärt minne eller ”bevis” på din fina insats, är Göteborgsvarvets mellantidsdiplom. På diplomet står namn, placering, mellantider, km-tider (5, 10, 15 och 20 km) samt sluttid. Diplomet kostar 65 kr och du beställs online när du anmäler dig till Göteborgsvarvet, vid nummerlappsutdelningen i mässan under tävlingshelgen eller genom att maila till vår kundtjänst (info@goteborgsvarvet.se). Diplomet skickas i slutet av juni.
  Diplom skickas ut vid två olika tillfällen, slutet av juni och slutet av augusti (observera att du kan beställa diplom för Göteborgsvarvet 2017 fram till den 31 augusti 2017).  

  Diplom Lilla Varvet
  Alla tävlande kan ladda hem ett diplom på Mina sidor efter genomfört lopp.

 • Var hittar jag bilderna från loppet?

  Svar: Marathonfoto fotograferar under Göteborgsvarvet, Cityvarvet, Lilla Varvet och Specialvarvet. Efter loppet kan du söka din bild via länkarna nedan. Räkna med att det tar några dagar efter loppet innan du kan söka din bild. Med reservation för ändring.

  Beställ din löparbild från Marathonfoto:
  Göteborgsvarvet
  Cityvarvet

  För frågor som gäller löparbilder från loppet kontaktar du Marathonfotos kundservice.

  Kundservice Löparbilder (Marathonfoto):
  Öppet måndag till fredag kl 12:00 till 21:00.
  Telefon: +44 5603688574.
  E-post: mfserviceswedish@marathonfoto.net

 • Hur anmäler jag mig till Göteborgsvarvet?

  Anmälan till Göteborgsvarvet 21km, Cityvarvet, Lilla Varvet, Stafettvarvet, Trailvarvet och Varvetmilen sker via vår hemsida. Vi skickar inte ut några inbetalningskort, det går endast att anmäla sig via hemsidan. Sök upp ditt lopp i menyn och klicka på anmälan.

  Anmälan till Minivarvet sker på plats eller i Göteborgsvarvet Expo (Svenska Mässan). För att göra en anmälan till Specialvarvet skickar du ett mejl med uppgifter till special@goteborgsvarvet.se. Se mer info på respektive lopps egna sida.

 • Kan man åka gratis med kollektivtrafiken under Göteborgsvarvet?

  Svar: Res gärna kollektivt till start! Bor du i närområdet är enklast är att gå eller cykla. Nummerlappen eller startbeviset gäller som färdbevis den 20 maj 2017 i kollektivtrafiken i Göteborgs kommun samt på pendeltågen till och från Alingsås, Ale och Kungsbacka. Spårvagnar och bussar går till Marklandsgatan, alldeles nära mässan och start/målområdet.

  Hitta hit