Njie vill hjälpa Göteborg att bli större än New York

Publicerad: 18 Apr, 2017

Varje år anmäler sig över 60 000 personer till Göteborgsvarvet, men alla passerar inte start- och mållinjen. Genom matchningssajten Göteborgsvarvet Standby får löpare som fått förhinder, möjlighet att hjälpa löpare som blivit utan startplats. Förhoppningen är att få minst 52 000 personer över mållinjen den 20 maj.

– Ett skadat knä, ett oväntat besök eller en förkylning ställer ibland till det och startplatsen brinner inne. Det tycker vi är synd. Tänk om någon annan löpare hade fått chansen att följa den blå linjen genom stans alléer och folkhav istället, säger Nicolas Rivetto, Online Creative Manager på Njie.

Genom matchningssajten Göteborgsvarvet Standby gör Göteborgsvarvet och nya sponsorn NJIE det möjligt att para ihop anmälda löpare, som på grund av förhinder kan tänka sig att donera sin startplats, med löpare som saknar en egen startplats. Varje par som matchas ihop kan vinna fina priser – tillsammans. I potten ligger ett anpassat träningsprogram med egen PT och startplats till Göteborgsvarvet 2018. Och en massa goda produkter från NJIE.

– Vi vill att fler löpare ska få chansen att springa Göteborgsvarvet. Dessutom saknades det några tusen löpare över mållinjen ifjol för att passera världens största långlopp New York Marathon med sina drygt 51,000 löpare i mål. Tillsammans med vår nya partner Njie och våra deltagare hoppas vi nu kunna utmana New York, säger Bo Edsberger Varvsgeneral, Göteborgsvarvet.

NJIE är ett ungt och innovativt företag som vänder sig till människor med en aktiv livsstil. Njie samarbetar med företag och föreningar som delar Njies värderingar och som gillar utmaningar. Tillsammans med Göteborgsvarvet vill Njie ge alla som brinner för motion, löpning och träning en extra morot och samtidigt passa på att göra Göteborg större än New York.
Läs mer om Njie

Publicerad: 18 Apr, 2017