Spring din bästa mil i Örebro!

Gör dig redo för 10 km på en snabb, flack bana. Din tid från Varvetmilen Örebro är dessutom seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2020.

Banan:Bansträckning för Varvetmilen Örebro

Banan är flack och mäter totalt 10 kilometer. Starten och tävlingscentrum hittar du vid Risbergskaskolan.

Bansträckning

Tävlingsinformation:Anmälan

Till och med den 6 mars kostar anmälan 275 kr, därefter höjs priset till 375 kr. Anmälan på webben stänger 30 minuter före start.

Anmäl dig här

OBS! Om loppet skulle bli fulltecknat stänger anmälan tidigare!

Tävlingsinformation:Om loppet

Tid: Klockan 11:00 den 21 mars är det gemensam start för Varvetmilens alla löpare.

Adress: Risbergska skolan, Hagagatan 53, 703 46 Örebro. Parkering finns i anslutning till skolan.

Startbevis och nummerlapp: Du får ditt startnummer skickat till dig via e-post och hämtar ut din nummerlapp i tävlingscentrum, vid Risbergska skolan, på tävlingsdagen. Öppet kl 08.00-10.45. Vi rekommenderar att du hämtar ut din nummerlapp och säkerhetsnålar i god tid innan start.

Inför start: Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Det finns dock möjlighet till omklädning, och dusch inomhus.

Vi förvarar kostnadsfritt din väska och värdesaker under loppet. Effektförvaringen är bemannad, men vi vill ändå uppmärksamma dig om att du lämnar in dina tillhörigheter på egen risk.

Tidtagning: Tiden tas med elektroniskt chip, och det är nettotiden från startlinjen till mål som räknas. Tiden startar alltså först när du passerar startlinjen.

Efter loppet: Vid målet erhåller alla löpare som fullföljer medalj. Här finns även vätska och Kexchoklad.

Tävlingsinformation:Regler/Resultat

Varvetmilen kommer att genomföras i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan löpare. Varje löpare ställer upp på egen risk.

Placering i startfält: I Varvetmilen tillämpar vi ”kompisseedning”. Detta innebär att alla löpare hjälps åt att ge bästa förutsättningar för hela startfältet att få en så smidig resa som möjligt från start till mål. Du avgör själv var i startfältet du skall starta. Ställ dig där du själv tycker att du tidsmässigt bäst hör hemma! Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig långt fram.

Resultat: Ett sms med ditt resultat skickas efter målgång. Resultatet redovisas på hemsidan senast 12h efter loppet.

Seedningsregler:Seedningsregler för Göteborgsvarvet

I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Det som avgör vilken startgrupp en löpare hamnar i beskrivs i seedningsreglerna.

Läs mer

Arrangör

Varvetmilen Örebro arrangeras av Örebro AIK.

Huvudpartner

Partner