Göteborgsvarvet och höstveckan 2021 ställs in

Digitala lopp

Digitala Göteborgsvarvet 2021 och Digitala Göteborgsvarvet Marathon 2021

Så här genomför du de digitala loppen

Göteborgsvarvet och Göteborgsvarvet Marathon är inställt, detta i spåren av pandemin som tvingat oss ställa in de fysiska loppen med hänsyn till din och andra deltagares säkerhet och hälsa. Digitala Göteborgsvarvet 2021 och Digitala Göteborgsvarvet Marathon 2021 är lopp som ger dig möjlighet att springa 21km/42km, få medalj och resultat som är seedningsgrundande i Göteborgsvarvet 2022.

Genomförandet av de digitala loppen sker via appen RaceONE. Via informationsmail som skickas ut några dagar innan loppet finns din loppkod och startnummer, koden och numret använder du för att registrera dig för ett digitalt genomförande i RaceONEs app.

Digitala Göteborgsvarvet 2021 och Digitala Göteborgsvarvet Marathon 2021 kan genomföras från den 11 september med start kl: 00.00 till och med den 19 september med målgång senast kl. 23.59 (centraleuropeisk sommartid). Tid och sträcka mäts med din telefon och RaceONE-appen eller med hjälp av en GPS-klocka. Resultatet från loppet kommer med i Göteborgsvarvets resultatlista. Resultaten är seedningsgrundande för Göteborgsvarvet 2022.

Nedan finns en steg för steg-manual för hur du kommer igång med ditt digitala deltagande.

 • STEG #1: Anmälan

  För att delta digitalt behöver du vara anmäld. Via anmälan får du tillgång till ditt startnummer och en loppkod. Startnumret och koden har du fått via ett informationsmail, har du inte mottagit denna rekommenderar vi att även kolla i skräpposten.

 • STEG #2: Skapa konto på RaceOne

  Ladda ner RaceONE-appen från Appstore eller Google.

  Skapa ett konto genom att ange mejladress, namn och lösenord - eller använd något av de andra inloggningsalternativen som finns tillgängliga (Facebook, Apple eller Google).

 • STEG #3: Registrera deltagande

  Öppna RaceONE-appen, sök på "Digitala Göteborgsvarvet 2021" eller "Digitala Göteborgsvarvet Marathon 2021" och klicka på "Delta i loppet". Skriv in din loppkod och startnummer. Dessa skickas ut några dagar innan loppet. Var noga med stora och små bokstäver. De tre första stegen går bra att förbereda innan den dag du planerar att springa.

 • STEG #4: Tävlingsdags

  Det finns två olika tillvägagångssätt för digitalt deltagande. Antingen via din telefon och RaceONE-appen som mäter distans och tid, eller med hjälp av en GPS-klocka där resultatet senare måste laddas upp i RaceONE appen.


  Genomför loppet med RaceONE-appen:

  1. Leta upp Digitala Göteborgsvarvet 2021 eller Digitala Göteborgsvarvet Marathon 2021, klicka på ”Till start”.
  2. Dubbelkolla loppinställningarna (vi rekommenderar automatisk målgång) och app-inställningar.
  3. Invänta bra GPS-signal.
  4. Klicka på ”Starta”. - Börja spring!
  5. Målgång:
   - Har du valt automatisk målgång avslutas loppet så snart du nått måldistans.
   - Har du valt manuell målgång klickar du på MÅLGÅNG och bekräftar.

  Läs RaceONEs detaljerad guide för virtuella lopp >

  Genomför loppet med GPS-klocka:

  När du springer med GPS-klocka behöver du inte ha med dig en telefon med app. Här behöver du bara bege dig ut och springa med din GPS-klocka, resultatet registrerar du senare i RaceONE-appen. Viktigt att du springer några hundra meter extra för att säkerställa uppnådd distans.

  Observera att det digitala loppet skall genomföras någon gång mellan den 11 september med start kl: 00.00 till och med den 19 september med målgång senast kl. 23.59

 • STEG #5: Registrera resultat

  RaceONE-appen:
  Resultat laddas upp automatiskt för dig som mätt distans och tid med RaceONE-appen.

  GPS-klocka:

  RaceONE har en integration med Garmin Connect och Polar Flow. Resultatrapporteringen via Garmin/Polar skickas enkelt över från klocka till appen RaceONE. Läs mer om hur du kopplar ihop RaceONE med Garmin Connect och Polar Flow här!

  Använder du en annan GPS-klocka måste du ladda upp en GPX-fil. Ditt resultat kommer att baseras på GPS-datan från filens början till det att måldistans är uppnådd. Har du tagit dig längre än så kommer ditt resultat fortfarande att baseras på tid vid måldistansen. Läs mer om hur du registrerar resultat med GPX-fil >

  Resultatet kommer med i Göteborgsvarvets resultatlista. Både Digitala Göteborgsvarvet 2021 och Digitala Göteborgsvarvet Marathon 2021 är seedningsgrundande för Göteborgsvarvet 2022.

 • STEG #6: Medalj

  Efter att loppet är avslutat kommer du att få möjlighet att välja mellan att få medaljen hemskickad eller att avstå den.
  Du som fullföljer Digitala Göteborgsvarvet Marathon 2021 får även en finisher t-shirt. Mer om information om medaljutskick och storleksval till finisher t-shirt kommer via e-mail som skickas ut efter genomfört lopp.

 • FRÅGOR: Har du någon fråga?

  Du hittar svar på vanliga frågor HÄR. Mer information om telefoninställningar.

  Vem ska jag kontakta?

  Kontakta Göteborgsvarvet om:
  Saknad loppkod, startnummer, anmälan, anmälningsavgift och seedningsresultat för Göteborgsvarvet. Mejla din fråga till info@goteborgsvarvet.se.

  Kontakta RaceONE om: Allt som rör appen, tidtagning/resultat i appen, loppkod fungerar ej, tekniska frågor, inloggning och övrigt. Klicka på frågetecknet i RaceONE-appen eller mejla din fråga till support@raceone.com.

Mål

Resultatregistrering:
Kontroller kommer genomföras på digitala sluttider snabbare än herr 1:25:00 och dam 1:31:00 för att förhindra felaktig registrering. Resultatet från ditt digitala lopp kommer registreras i Göteborgsvarvets resultatlista.

Huvudpartner Polestar

De digitala loppen möjliggörs tack vare vår huvudpartner Polestar.

Redan år 2020 var Polestar partner till Göteborgsvarvet, då till Göteborgsvarvet Virtual Race 21K, som ersatte det inställda loppet.
Polestar 2 agerade då som virtuell ledarbil för de tusentals löpare som genomförde det digitala loppet runt om i världen.

Läs mer om Polestar