Det här händer längs banan

Publiksidan presenteras av Göteborg Energi.

Den 11 september går startskottet för Göteborgsvarvet 2021! På denna publiksida hittar ni värdefull information för er som vill titta på loppet, heja på löparna eller bara uppleva den härliga löparfesten som Göteborgsvarvet erbjuder!

11
sep.
19
sep.

Det här händer längs banan

Inom de närmsta veckorna kommer vi att bestämma vart de olika banden ska stå, vart det spelas musik, vart det finns spurtsträckor där löparna behöver lite extra hejarop etc. Vi kan redan nu berätta att Sportmässan 2021 kommer att hålla till i Friidrottens hus! Håll utkik här så presenterar vi alla roliga händelser längs banan inom kort!

Visste du även att Slottsskogens alla besökare kan njuta av gratis WiFi via hotspots i parken? Satsningen är ett samarbete mellan Göteborg Energi och Göteborgs Stad.

Läs mer här

För att se vart banden och musiken spelas längs banan kan du klicka här

Sprid ut er!:Tips på bra publikplaceringar längs banan

Vill du känna stämningen den 11september?

Då är ett gott råd att ta dig till någon av publikplatserna, Linnéplatsen, Sannegårdshamnen, Götaplatsen, starten och målgången vid Slottsskogsvallen.

Vi rekommenderar publik att hålla sig lokalt i så stor mån som möjligt och utforska vad som finns i sitt närområde. Historiskt sett är Kungsportsavenyn fullt med folk och stödet från åskådarna till löparna är underbart här. Även längs Sannegårdskajen är det fint och mycket publik som hejar och stöttar. Slottsskogen och start och mål området på Slottskogsvallen är så klart den stora höjdpunkten under varvet!

Följ Göteborgsvarvet digitalt

TV4 live-sänder

Direktsändning pågår under Göteborgsvarvet den 11 september. Tidschemat kommer publiceras inom kort.

Radio

Mix Megapol bevakar folkfesten den 11 september. Tidschemat kommer publiceras inom kort.
Även Sverige Radio finns på plats för att sända live från folkfesten.

Följ dina vänner

Följ din löpare via SMS eller RaceONE

Ett smidigt sätt att följa den du hejar på under Göteborgsvarvet är att beställa mellantider via sms. Du får då ett sms med aktuell tid när löparen du följer passerar 5, 10, 15 km samt mål.

Fullständiga villkor och mer information kan du läsa nedan.

Följ dina löpare via RaceOne

Med RaceONE kan löpare dela sin position till familj och vänner under hela loppet! Förutom att följa löparnas position i kartvy, kan man som publik även skicka peppande HEJA-rop samt dela bilder och filmer från loppet. Löpare som registrerat sig på RaceONE och springer med mobilen kan följas under hela loppet via GPS. För löpare som inte springer med mobilen estimeras passértider baserat på när löparen passerar Göteborgsvarvets mellantider (starttid, 5 km, 10 km, 15 km och 20 km).

Läs mer om sms Läs mer om RaceONE

Ladda med Göteborg Energi!

När du följer dina vänner eller filmar dina familjemedlemmar och kollegor med mobilen, kan batteriet lätt ta slut. Läs mer här om var du kan ladda din mobil i Göteborg.

Måste du ta bilen och har en elbil hittar du laddplatser här.

Välkommen att springa Minivarvet 2021!

Minivarvet kommer att äga rum vid tre olika tillfällen. Kom och spring när det passar just er som bäst! Datumen som gäller är 11, 18 & 19 September 2021. Minivarvet är 250 meter och springs i Slottskogen. För alla barn i åldrarna 0 - 6 år gamla. Läs mer om Minivarvet här.

Huvudpartner:Minivarvet med Göteborg Energi!

Extra energi och spring i benen? Nu är vi stolt huvudpartner till Minivarvet och är grymt laddade inför allt kul som händer. Alla barn som springer får en t-shirt i ekologisk bomull (Fairtrade), vattenflaska (av CO2 negativ Bioplast), medalj och ekologisk banan. Vi ses vid startlinjen!

Håll avstånd & tvätta händerna

Tack för att du fortsätter tvätta händerna noga och tack för att du kämpar på! Var rädd om dig själv och andra. Du gör skillnad!

Ta dig fram i staden under Göteborgsvarvet

Hur tar du dig till Göteborgsvarvets starten i Slottsskogen? Låt bensinbilen stå och välj ett smart och hållbart sätt att ta dig till start- och målgång. På knappen nedan listar Göteborg Energi några av dina alternativ.

Så åker du enkelt och hållbart till Göteborgsvarvet

För att veta hur du tar dig fram med buss eller spårvagn under Göteborgsvarvet så går du in här

Självklart vill vi lyfta att Göteborg är en fin cykel stad och har massor med bra cykel- och gång vägar för den hurtige! Du kan planera din resa här

Dela din upplevelse!

Vi kommer publicera löpares hälsningar, tips och pepp i våra kanaler hela helgen så dela gärna din upplevelse inför, under och efter ditt lopp. På så sätt kan vi peppa varandra! Tagga dina inlägg med #göteborgsvarvet.

Huvudpartner