Bra att veta vid anmälan

Här hittar du information om anmälan till Göteborgsvarvet.

Vanliga frågor & svar 

Fler frågor & svar finns på vårt kundforum, Kundo.

Att anmäla sig
Du anmäler dig till Göteborgsvarvet 21 km här på hemsidan. Observera att anmälan inte är giltig förrän anmälningsavgiften är betald. Betalning av anmälan kan ske via kort-, swish- eller direktbetalning. Vi skickar inte ut några inbetalningskort.
Till anmälan

Anmäla andra
Ge bort en startplats, köp ett presentkort till något av våra lopp. Du köpa direkt här på hemsidan. Läs nedan hur du går tillväga:

Köp på hemsida

  1. Klicka på länken köp presentkort
  2. Välj vilket lopp du vill köpa presentkort till. Fyll sedan i vilken e-postadress presentkortet skall skickas till.
  3. Fullfölj köpet och genomför betalningen. Du får en bekräftelse och kvitto via e-post. Bekräftelsen innehåller en PDF-fil, som du kan ge till mottagaren av presentkortet. I filen finns en värdekod som mottagaren använder som betalning i sin anmälan. Samma kod återfinns även i mailet.

Till dig som tagit emot ett presentkort

  1. Logga in på Mina sidor. Har du inget konto sedan tidigare, skapa ett nytt och fyll i dina uppgifter.
  2. Välj Anmälan och vilket lopp du fått presentkort till.
  3. Fortsätt din anmälan genom att fylla eller ändra i dina personuppgifter. När du ombeds kontrollera dina uppgifter, välj “Jag har värdekod” och ange värdekoden som finns i ditt presentkort. (Har du angett koden så kommer beloppet på betalsidan vara 0 kr.).
  4. När du gjort en bindande anmälan får du en bekräftelse via e-post

Team
Team Göteborgsvarvet är ett sätt för dig och ditt företag att hitta en gemensam plattform för träning, glädje, och gemenskap. Hela teamet placeras i en gemensam startgrupp och beroende på vilken nivå av Team ni valt (brons, silver, guld) ingår olika paketlösningar.
Läs mer

Spring för välgörenhet
Sedan 2011 öronmärker Göteborgsvarvet ett antal startplatser för välgörenhet.
Läs mer om att springa för välgörenhet

Ålder
Enligt Svenska Friidrottsförbundets regler kan man delta i halvmaraton det år man fyller 17 år. Vi tar alltså emot anmälningar från löpare födda 2002 och tidigare till Göteborgsvarvet 2019.

Anmälningsavgifter 2019
595 kronor t.o.m. 31 maj 2018
645 kronor t.o.m. 30 juni 2018
695 kronor t.o.m. 31 oktober 2018
795 kronor t.o.m. 31 mars 2019
895 kronor fr.o.m. 1 april 2019 (i mån av plats)

300 kronor för ungdomar födda 1999-2002.

Adressändring
Din adress ändrar du under användarprofil på Mina sidor.

Anmälan är personlig
Anmälan till Göteborgsvarvet är personlig. Det är inte tillåtet att springa i någon annan löpares namn.

Göteborgsvarvet 2019 – information om namnbyte

Till Göteborgsvarvet 2019 har du möjlighet att överlåta din startplats till annan mot en avgift om tvåhundrafemtio (250) SEK som köparen som använder platsen erlägger till oss. Det är inte tillåtet att överlåta en startplats till annan eller låta annan springa i ditt ställe, utan att erlägga avgiften och anmäla överlåtelsen av din startplats via vår hemsida. Det går att göra ett namnbyte t.o.m 12 maj 2019.

Observera att köparen inte övertar säljarens placering i startfältet (startgrupp). Efter den 8 april 2019 är det för sent att skicka in seedningstider från andra kvalificeringslopp enligt våra seedningsregler, då kan du endast seedas om du sprungit Göteborgsvarvet 2017 och/eller 2018 eller något av loppen Varvetmilen hösten 2018 eller våren 2019.

Välgörenhet och ungdom
Vid försäljning av startplats till välgörenhet är säljarens bidrag låst till den organisation som säljaren valt. Observera att köparen inte får en plats i välgörenhetsgruppen utan en vanlig startplats i startfältet. Startplatser för ungdomspris (300 kr, födda 1999-2002) kan endast säljas till löpare födda 1999-2002.

Namnbyte går endast att göra till Göteborgsvarvet 2019 och Göteborgsvarvet Maraton 2021.

Till och med 12 maj  kan du sälja din startplats på Tradera utan att betala provision genom att ange koden “GV19” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin Göteborgsvarvet.

Så går det till:

1. Sälj din startplats – Tradera.
Säljaren letar själv upp sin köpare, vi rekommenderar Tradera för förmedling av startplats. Du som ska sälja din startplats lägger upp din startplats på Tradera. Klicka på ”Skapa annons” och följ stegen, observera att det är viktigt att du väljer kategori ”Biljetter & Resor” > ”Startplatser” > ”Göteborgsvarvet”. Ange koden “GV19” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin ”Göteborgsvarvet” för att slippa betala provision.

När försäljningen är genomförd får säljaren reda på köparens namn samt e-postadress. Dessa uppgifter behövs för att kunna fullfölja överlåtelsen.

Säljaren loggar sedan in på Mina sidor.
Efter inloggningen, välj Anmälningar så visas en översikt över de lopp man är anmäld till, och vilka som är möjliga att överlåta till andra personer. Klicka på länken ”Överlåt din startplats” och följ anvisningarna.

2. En anmälningskod skickas till köparen
När säljaren fyllt i köparens e-postadress skickas en anmälningskod till köparen. Säljaren är nu avanmäld.

3. Köparen anmäler sig till loppet
Köparen loggar in på Mina sidor och anmäler sig till loppet och anger anmälningskoden som värdekod vid anmälan. I slutet av flödet betalar man bytesavgiften som är 250 kr, det går att betala med internetbank, swish eller kort. Namnbytet är genomfört och köparen får ett bekräftelsemejl.

Namnbyte går endast att göra till Göteborgsvarvet 2019 och Göteborgsvarvet Maraton 2021.

Fullständiga villkor
När du anmäler dig till Göteborgsvarvet går du med på följande villkor.

Integritetspolicy
Din säkerhet är viktig för oss. Läs gärna vår integritetspolicy