Rös­ta på din favoritmedalj!

Nu är det dags att rös­ta fram näs­ta års medalj till Göte­borgsvarvet den 21 maj. Fem fina och kreati­va bidrag har tag­its fram av kon­st­närsstu­den­ter på Högskolan för kon­st och design. Rös­ta på din favorit här nedan!

Alla som är med och rös­tar är sam­tidigt med i en utlot­tning av två start­platser i vårt nylanser­ade lopp Light Run den 6 novem­ber. Vinnare kon­tak­tas via mail. Omröst­nin­gen är öppen fram till och med sönda­gen den 17 okto­ber. Vin­nande bidrag pre­sen­teras på hem­si­dan och i våra sociala medi­er månda­gen den 18 oktober.

Medalj 1:Göteborgsvarvet 2022, det blir historiskt, det blir mäktigt!

Att ha levt i dess historiska tider har fått oss att uppskatta samvaron och umgås ännu mer. Det får vara nog med den virtuella världen! Låt oss komma ut på gatorna och i verkligheten. Att springa och göra något tillsammans är en symbol för seger. Det är en seger av vänskap, samhörighet med både fysiskt och mental styrka! Låt oss fira det! Ge mig din hand och låt oss nå mållinjen tillsammans!

-Daria Edström

Medalj 2:Göteborg är staden som firar vartenda steg du tar!

Jag vill fånga känslan av en stad som fullkomligt vibrerar och bubblar av glädje. En stad som är fylld av människor som äntligen får träffas och trängas igen. En publik som står tätt, sida vid sida och hejar, jublar och peppar alla löpare att kämpa vidare längs banan. Den pulserande känslan, energin som bildas när hela staden firar. Heja, heja alla duktiga löpare, kämpa - kämpa -kämpa. Göteborg är staden som firar vartenda steg du tar!

-Malin Viktorsson

Medalj 3:I mål tillsammans!

För mig är Göteborgsvarvet ett stafettlopp. Bakom Göteborgsvarvet finns det otaliga människors ansträngningar. De utsträckta händerna symboliserar dem. Löparen är den som tar emot stafettpinnen och tar den sista sträckan. Du springer själv men inte ensam! Vi ska komma i mål, tillsammans!

-Lucky Jiayang Huang

Medalj 4:En milstolpe

Milstolpar motiverar och hjälper oss att nå våra mål oavsett vilket projekt i livet det gäller. När vi passerat Poseidonstatyn vet vi att vi närmar oss målet med 17 av 21km avklarade under Göteborgs halvmarathon. Poseidon som till vardags är en mötesplats och symbol för staden hälsar 21:a Maj alla löpare in i sista spurten.

-Elise Heine

Medalj 5:Ett gemensamt språk

I skapandet av den här medaljen har jag hämtat min inspiration från den folkfest som Göteborgsvarvet är runt om i vår stad, och i det internationella och gemensamma språk löpning faktisk är. Jag har låtit visualisera mina tankar och drömmar om hur samhället och gränser i världen öppnas upp igen. Vi är alla en pusselbit i denna otroliga folkfest som centrerar kring varje löpares stryka att sätta den ena foten framför den andra, om och om igen. Min medalj symboliserar att åter mötas från jordens alla hörn och delta i detta gemensamma samtal - löpning!

-Sara Wallstedt

Omröstningen är avslutad


Spring med oss redan i höst och vinter!

  • Ett lopp som lyser upp i höstmörkret: Light Run

    Genom 12 kuperade kilometer blandas ljuseffekter och musik i ett annars höstmörkt Slottsskogen och Majorna.

  • Upptäck innerstaden, X-mas edition!: Urban Run

    En rolig och annorlunda löptur genom Göteborgs julprydda innerstad.