Spring för välgörenhet

Som anmäld löpare i Göteborgsvarvet stöttar du den lokala idrottsrörelsen. Vill du bidra ytterligare, starta en insamling till förmån för en av våra välgörenhetsorganisationer.

 • Nytt koncept: Spring för välgörenhet

  Spring för en god sak! Som löpare kan du välja att springa för en rad olika välgörenhetsorganisationer. Spring både för din egen hälsa och för en bättre värld!

  Nytt för i år är att du som vill springa för välgörenhet startar en insamling till förmån för en av våra välgörenhetsorganisationer.
  Anmäl dig till Göteborgsvarvet via vår ordinarie anmälan, därefter kan du starta ditt insamlingsprojekt.

 • Insamling: Starta din egen insamling

  Ta hjälp av släkt, vänner eller kollegor för att nå ditt insamlingsmål. När din insamling når 300 kr garanteras du en plats i startgrupp 12 (eller bättre med eget seedningsgrundande resultat) samt en nummerlapp som visar att du springer för välgörenhet.

  Insamlingar kan startas av såväl privatpersoner som företag.

  Din insamling startar du via plattformen Givengain i eventet Göteborgsvarvet 2023. Se instruktioner längre ned på sidan.

Hur fungerar det?:Viktig information

 • Starta en insamling

  Se vår enkla steg-för-steg-guide längre ned för tydliga instruktioner om hur du startar en insamling.
  VIKTIGT - Den röda Donera-knappen används endast i ditt eget insamlingsprojekt.

 • Redan anmäld till Göteborgsvarvet

  VIKTIGT - När du startar din insamling, använd samma mailadress som vid anmälan till Göteborgsvarvet, då kopplas din insamling ihop med din befintliga startplats för korrekt seedning.

 • Seedning

  När du samlat in minst 300 kr till ditt insamlingsprojekt seedas du per automatik till startgrupp 12.

 • Ej anmäld till Göteborgsvarvet

  Innan du startar en insamling behöver du anmäla dig till Göteborgsvarvet.

  Göteborgsvarvet anmälan

Folkhälsa:Välgörenhetsorganisationer 2023

På temat Folkhälsa har vi i år valt att lyfta fram nedan tre organisationer.

 • Lokal: Göteborgs Stadsmission

  Spring Göteborgsvarvet och var samtidigt med och förändra Göteborg! När du springer dina 21 km till förmån för Göteborgs Stadsmission bidrar du till att barn i Biskopsgården och Lövgärdet får hjälp med läxor, pensionärer i Högsbo får välbehövliga matkassar att dryga ut pensionen med och människor som lever i hemlöshet får en ordentlig frukost i S:t Johanneskyrkan i Masthugget.

  Göteborgs Stadsmission har kämpat för ett mänskligare samhälle sedan 1952 och det fortsätter vi med. Varje dag möter vi människor i utsatta livssituationer och erbjuder akut hjälp och långsiktigt stöd. Tack vare stödet från generösa göteborgare kan vi erbjuda allt ifrån mat och kläder till härliga sommarläger, språkforum, mötesplatser för människor på flykt, matutdelning, musikverksamhet, livsberättargrupper och stödsamtal.

  Tack för att du vill bidra till detta - tillsammans gör vi Göteborg till en varmare stad!

  Stadsmissionen - Starta insamling

 • Nationell: Hjärnfonden

  Mer än var tredje svensk kommer någon gång i livet att drabbas av en hjärnsjukdom. Stroke, Alzheimers sjukdom, dyslexi, epilepsi, migrän, adhd, depression, beroende eller anorexi för att ge några exempel.

  Hjärnfonden arbetar för ett samhälle där alla hjärnor får rätt förutsättningar att nå sin fulla potential, fritt från hjärnans sjukdomar. En värld där varje människa och varje hjärna får ta plats.

  Vi samlar in pengar för att kunna finansiera den bästa hjärnforskningen – från grundforskning till klinisk forskning. Målet är ökad kunskap och fler genombrott inom hjärnans och nervsystemets område. Vi sprider kunskap om hjärnan och är en betydelsefull opinionsbildare. Med hjärnans bästa i fokus.

  Tillsammans fortsätter vi att sätta hjärnan på agendan för att driva utvecklingen till ett samhälle där alla förstår hjärnans betydelse och potential.

  Hjärnfonden - Starta insamling

 • Internationell: WaterAid

  WaterAid är en internationell organisation som arbetar för att förändra liv genom tillgång till rent vatten, toaletter och kunskap i hygien. Vi hjälper människor i världens fattigaste samhällen att långsiktigt och på ett hållbart sätt få tillgång till rent vatten och sanitet. Fortfarande saknar 771 miljoner människor rent vatten och varje dag så dör över 800 barn av diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten och dålig sanitet. Det kan du hjälpa till att ändra på genom att stötta WaterAid. Rent vatten förändrar allt och gör det möjligt för människor att ta första steget ut ur fattigdom.

  WaterAid - Starta insamling

 • Ytterligare anslutna välgörenhetsorganisationer

  • Clownkliniken
  • Djurens Rätt
  • Mercy Ships Sverige
  • Svenska Diabetesförbundet
  • Ung Cancer
  • Ågrenska Vänskapsföreningen

  Starta insamling

  På väg att ansluta sig
  Drottning Silvias Barnsjukhus
  Greenpeace
  Ronald McDonald Hus

 • Saknar du en specifik välgörenhetsorganisation

  Saknar du en välgörenhetsorganisation kopplad till Göteborgsvarvets event på Givengains insamlingsplattform? Det är möjligt för fler välgörenhetsorganisationer att ansluta sig. I länken nedan kan du skriva in välgörenhetsorganisationen du vill ska ansluta sig och Givengain kommer kontakta dem. (Du måste var inloggad för att komma åt formuläret).

  Tipsa om en välgörenhetsorganisation

Steg-för-steg-guide

För guiden i länken nedan för att starta ditt insamlingsprojekt.

PDF med steg-för-steg

Förutsättningar

Privatpersoner

 • Alla löpare betalar ordinarie pris för en startplats och startar därefter en insamling för valfri ansluten organisation.
 • Löpare som samlar in minst 300 kr får starta i startgrupp 12 samt får en nummerlapp som visar att de springer för välgörenhet.
 • De fem löpare vars insamling genererar mest pengar (minst 700 kr) får starta i Team Guld (värde ca 1500 kr).

Företag

 • Det företag som samlar in mest pengar uppmärksammas i Göteborgvarvets sociala medier. Kontakta info@goteborgsvarvet.se för mer information hur ni som företag startar en insamling.

Övrigt

 • Av den insamlade summan går 5 % som en administrationskostnad till insamlingsplattformen Givengain.
 • Insamlingar kan endast ske till välgörenhetsorganisationer kopplade till Göteborgsvarvets event på Givengain.com
 • Välgörenhetsorganisationen tillhandahåller löparens kontaktuppgifter per automatik.
 • T-shirt är valfritt för välgörenhetsorganisationen att tillhandahålla.