Foto: WaterAid / Ernest Randriarimalala

En julklapp som betyder något extra!

Göteborgsvarvet 2019

Ge bort en startplats i Göteborgsvarvet 2019 och stöd samtidigt organisationen WaterAids arbete för rent vatten. En startplats till förmån för WaterAid ger en person tillgång till rent vatten och möjligheten till ett bättre liv.

Det går inte längre att köpa julklapp/startplats i förmån för WaterAid. Fram till 24/12 kan du dock köpa startplats och ladda hem ett eget julpresentkort.
Köp startplats

hero-divider

Julpresentkort

Julklappserbjudandet (200 kr till WaterAid, hemskickat presentkort samt skosnören) gällde t.o.m. den 18/12. 19/12-24/12, säljs ordinarie startplatser och du har möjlighet att ladda hem presentkorts-PDF från hemsidan.

Köp vårt julpresentkort och du bidrar med 200 kr till organisationen WaterAid.

Kostnad: 795 kr (200 kr går direkt till WaterAid)
Vad ingår? Ett presentkort med värdekod och blå skosnören (kortet och skosnören skickas hem, adress uppges vid köp).
Blå skosnören? Ja! För att uppmärksamma att miljontals flickor och kvinnor tvingas gå i timmar för att hämta vatten. Vatten som är en självklarhet för oss, men långt ifrån för alla.

Du kan även köpa en startplats och springa i välgörenhetsgruppen, startgrupp 12. Inför Göteborgsvarvet 2019 kan du välja mellan att springa för åtta organisationer.
Läs mer om att springa Varvet för välgörenhet

 

WaterAid

Så gör dina pengar skillnad

Sju saker som visar att vat­ten förän­drar allt

Utan att överdriva kan vi säga att när ett samhälle får tillgång till rent vatten, är det början på en livsavgörande förändring. Att ha till­gång till rent vat­ten påverkar alla as­pek­ter av en män­niskas liv – nå­got du kanske inte har tänkt på?

Läs mer på wateraid.se

Wa­t­erAid på Mada­gaskar

Madagaskar, den stora ön utanför Afrikas fastland, är berömt för sin otroliga natur och sitt rika djurliv. Men Madagaskar är också ett av de länder i världen där störst andel av befolkningen saknar rent vatten och toaletter.

Läs mer på wateraid.se

Att tvätta hän­derna kan rädda liv

Att lära ut vik­ten av hy­gien­vanor är avgörande för att män­niskor ska kunna få full nytta av för­bät­trade vat­ten- och hy­gien­förhål­lan­den, och i många fall livsvik­tigt.

Läs mer på wateraid.se

WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv i några av världens fattigaste samhällen. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett direkt resultat av WaterAids arbete. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare för att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov.

Läs mer om WaterAid