Hyr ut din bostad

Passa på att hyra ut ditt boende en period i maj 2019.

Hyr ut ditt boende under Göteborgsvarvet

Registrera ditt boende här

Göteborgsvarvets lopp genomförs i Göteborg under perioden 14-19 maj 2019. Efterfrågan på boende i centrala Göteborg är jättehög. Nu kan du hyra ut din bostad. Tänk på att alla olika sorters boendeobjekt kan vara intressanta: Villa, lägenhet, föreningslokaler mm.

Hur gör jag för att hyra ut?

Vill du lägga upp ditt boende för uthyrning kommer du igång här. Du börjar först med att ange följande:

  • Typ av boende (hus, lokal, husvagn, båt i gästhamnen, lägenhet, etc)
  • Hur många bäddar ditt boende har
  • Var någonstans ditt boende finns

Bor du i hyresrätt, tänk på att du behöver ansöka om tillstånd hos din hyresvärd för att få samtycke till att hyra ut i andra hand. Viktigt att känna till är att enligt branchregler får man inte hyra ut sin hyresrätt kortare än 3 månader. När du lagt in dessa uppgifter kommer du automatiskt vidare till ett steg där du skapar ett konto hos Göteborgsvarvets boendeförmedlingspartners system Alloggio, såvida du inte redan har ett konto.

Därefter kan du lägga upp ditt boende genom att följa stegen i guiden. Tänk på att ange en lämplig uthyrningsperiod för ditt objekt. Period vi rekommenderar, som kommer vara förinställd för sökning online: 14-19 maj.

Kom också ihåg att lägga in bilder. En bild säger mer än tusen ord. Observera att det tar minst två arbetsdagar (från det att ditt objekt är 100% klart och aktivt) innan objektet syns i Göteborgsvarvets bokningsportal.

Du kan enkelt hantera flera olika boenden samtidigt från samma konto.Om du redan har ett konto hos Alloggio, eller vill göra ändringar i ett objekt som du har börjat på tidigare loggar du in här.

Behöver du hjälp med att registrera dig eller med att lägga upp ditt objekt på webben, kontakta vår samarbetspartner Nordic Travel som hjälper dig i systemet Alloggio:
Mail: support@nordictravel.se
Tel: +46 (0)8-409 064 05.

Bästa tipsen för att få boendet uthyrt

Erbjud ett rimligt hyrespris. Ett riktmärke för uthyraren är:

  • En större lägenhet (7-12 personer) 1000-1500 kr/dag
  • En villa för en familj (4-6 personer) 1000-1300 kr/dag
  • En större villa (7-12 personer) 1300-1900 kr/dag

Uthyrare av objekt som vi bedömer ligger allt för högt kommer vi att kontakta. Vi rekommenderar att du anger priser enligt ovan och tänk på att det till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det priset som sedan visas på webben för hyrestagarna.

Var flexibel med ankomstdagar och uthyrningsperiod

2019: De allra flesta av Göteborgsvarvets deltagare anländer senast den 17/5 2019 och reser hem den 19/5 – 2019.
Många vill dock gärna vara på plats några dagar före, och ibland efter. Har du möjlighet att vara flexibel ökar det chansen att få uthyrt. Dessutom kan du tjäna några extra kronor på det.

Skriv en tydlig beskrivning om ditt objekt
Kom ihåg att du aldrig har något att förlora på att annonsera. Var bara tydlig med vad det är du erbjuder, det underlättar både för dig som uthyrare och för hyrestagaren. Gör tydligt klart hur många personer det finns plats för. Bilder ökar också chanserna att få uthyrt markant, är du osäker, titta gärna på andra objekt som ligger ute för uthyrning.

Se till att prisangivelsen blir rätt
När du lägger in priset per natt för ett boende ska du ange det totala priset per natt, inte per natt och person.

Tjänstens omfattning – Bokning direkt
Tjänsten är en onlinebokning där hyresgästen bokar via Göteborgsvarvets hemsida och uthyraren får direkt meddelande när de fått en bokning. Det är alltså inte fråga om en bokningsförfrågan utan en riktig bokning, vilket innebär att ”ni som uthyrare kan luta er tillbaka”, allt sker automatiskt.

Livedatum
Du kan redan nu upprätta dig som uthyrare och skapa ditt boendeobjekt i systemet Alloggio.
Registrera ditt boende här