Lop­pin­for­ma­tion Göte­borgsvarvet Marathon

Inför start

Välkommen till ditt Göteborgsvarvet Marathon 2023!
Vi är glada att du väljer att springa med oss i år och vill ta del av löparglädjen. Stort lycka till och tack för att du bidrar till den lokala föreningsidrotten!

Navigera i menyn ovan för att komma väl förberedd till start den 3 september.

Start och starttid
Första start går kl 11.00 i Slottsskogen, se karta längst ner på sidan. Därefter sker rullande starter för respektive startfålla. Alla löpare har startat kl 11.30. Din tidtagning startar först när du passerar startlinjen.

Startfållor
I Göteborgsvarvet Marathon tillämpas självseedning baserad på ditt förväntade resultat, du som löpare väljer den startfålla du tror dig tillhöra. Se respektive startfållas placering och förväntat resultat i kartan längst ner på sidan. I varje fålla finns en farthållare som håller rätt tempo för att nå det förväntade resultatet. Farthållarna är tydligt markerade med en hög flagga.

Det är viktigt att placera sig i rätt startfålla för att din och dina medlöpares upplevelse ska bli så bra som möjligt med ett jämnt flöde i banan.

Nummerlapp
Din nummerlapp hämtas ut på Marathon Expo, Friidrottens hus. Vi rekommenderar alla som har möjlighet att hämta ut sin nummerlapp redan under fredag eller lördag.

Visa QR-koden som du hittar i ditt personliga startbevis för att få din nummerlapp printad. Ta gärna printscreen på din QR-kod för att underlätta vid uthämtning.

Öppettider Marathon Expo:
Fredag 1 sep: 12-20
Lördag 2 sep:
12-18
Söndag 3 sep:
8-13 (Nummerlappsutdelningen stänger 10:00)

Omklädning
Omklädning tillhandahålls ej i startområdet. Vi rekommenderar därför att du kommer ombytt.

Väskförvaring
Väskförvaring tillhandahålls i entréparken i anslutning till målområdet mellan Marathon Expo och startområdet, se kartan nedan. I samband med nummerlappsutdelningen får du även en bagagetag du ska fästa på din väska. Din nummerlapp fungerar sedan som kvitto när du hämtar ut din väska efter loppet. I anslutning till väskförvaringen finns även värdeförvaring för nycklar, mobiler etc. Öppet: 3 sep, kl 09–19:30.

Observera att det inte är tillåtet att lämna kläder längs starten eller lägga på annan plats i evenemangsområdet. Kläder som mot förmodan ändå lämnas kommer samlas ihop och skänkas, det går därför inte att få tillbaka. Alla kläder/väskor som du vill ha med dig hem ska lämnas in i väskförvaringen.

Toaletter
Toaletter finns vid flera platser vid start- och målområdet. I området finns även toaletter utrustade med gratis mensskydd.

Uppvärmning
Uppvärmning under ledning av instruktörer från STC sker innan start.


Veteran-SM
Du som är anmäld i Veteran-SM i Marathon kommer få PM i separat mail närmare loppet.
Veteran-SM Startlista

Team Marathon/företagspaket
Du som är företagskund/sponsor med paketet Team Marathon hämtar ut nummerlappen vid en separat Team Guld-disk inne på Marathon EXPO. Detta för att få en guld-nummerlapp som ger tillgång till Team Guld-området vid motionscentralen i Slottsskogsvallen. Team Guld-området är öppet både före och efter loppet och har egen väskinlämning, omklädningsrum och dusch. Det bjuds även på lättare förtäring i anslutning till omklädningsrummet.

Huvudpartners