Göteborgs­varvet Marathon

Ta chansen att bli historisk. När Göteborg fyller 400 år firar vi genom att genomföra ett unikt marathon. Göteborgsvarvet Marathon 2023 löper delar av Göteborgsvarvets ordinarie bana, men också nya vägar genom Göteborg.

03
sep.

Banan:Dubbelt så långt, dubbelt så kul!

Sam­tidigt som Göte­borg firar 400 år går start­skot­tet för förs­ta uppla­gan av Göteborgsvarvet Marathon. Den 3 sep­tem­ber 2023 är det dags för tusen­tals löpare att uppl­e­va staden längs den 42 195 meter lån­ga banan en rejäl utmaning att se fram emot!

Marathonbanan passerar många av Göteborgs finaste platser och start, varvning och mål är i Slottsskogen. Banan går två varv runt stan.
Det första varvet tar dig till nya delar på Hisingen och på hemvägen springer du på helt nya vägar längs Södra Älvstranden, förbi Skeppsbron och Masthuggskajen med fantastiska vyer över Göteborgs hamninlopp. Det andra varvet tar dig till största del runt samma väg som den klassiska Göteborgsvarvetbanan.

Bansträckning för Göteborgsvarvet Marathon 2023 kan komma att justeras

Välförtjänt i mål:Marathonmedaljen

Medaljen till marathonloppet är skapad av smyckeskonstnären Carolina Claesson från HDK

Valet av stadsvapnet omgiven av en lagerkrans är Göteborgs kanske mest klassiska uttryck.

Vi har skapat den medalj vi själva skulle vilja erhålla efter en prestation över 42 kilometer genom Göteborgs 400 år gamla historia.

Välförtjänt i mål:Finisher T-shirt

Efter 42 km får man skryta! Utöver den självklara medaljen, vatten och snacks i målgång får du även en Finisher T-shirt med dig hem.

 • Varvetutmaningen 2023!: Marathonkombo

  Låt Göteborgsvarvet i maj bli en uppvärmning inför dubbla distansen i september. Under 2023 har du chans att göra en marathonkombo med vårt klassiska halvmarathon Göteborgsvarvet, för att sedan fortsätta utmaningen med 42 km under Göteborgsvarvet Marathon. Antar du Varvetutmaningen 2023? Förmåligt paketpris på 1600:-

  Anmälan Marathonkombo

 • Seedning

  På vårt marathonlopp tillämpas självseedning baserad på förväntad sluttid där du som löpare, på plats vid startområdet, väljer den startgrupp du tror dig tillhöra.

  Startgrupper

  11:00 - Elit
  11:05 - Sluttid under 3:15
  11:10 - Sluttid mellan 3:15-4:00
  11:15 - Sluttid mellan 4:00-4:45
  11:20 - Sluttid över 4:45

  Tidtagningen startar först när du passerar startlinjen.

  * Med reservation för förändringar.

 • Maxtid

  Maxtiden för att genomföra Göteborgsvarvet Marathon är 6,5 h.

  Andra varvet måste påbörjas senast kl 14:45. Målet stänger kl 18:00.

 • Åldersgräns

  Enligt Svenska Friidrottsförbundets regler ska man vara 17 år för att delta i ett maraton. Vi tar alltså emot anmälningar från löpare födda 2006 och tidigare till Göteborgvarvet Marathon.

  Om du vid anmälan är under 18 år måste du ha målsmans godkännande.

Från nyhetsarkivet:Vi firar Göteborg 400 år

– Vi kommer att fira Göteborg på många olika sätt hela vägen fram till 2023, och detta blir en av kronjuvelerna i jubileumsfirande, som verkligen kan bidra till att göra ett internationellt avtryck. Det är väldigt roligt och mycket inspirerande att Göteborgsvarvet kommer att arrangera ett maraton under jubileumsåret, säger Camilla Nyman, tidigare VD på Gbg & Co.

 • Ge bort 42 km!: Presentkort

  Ge bort en upplevelse, en utmaning och en stor portion hälsa. Nu finns presentkort för Göteborgsvarvet Marathon 2023 tillgängligt.

  Till presentkort

 • I förmån för friidrotten: Arrangör

  Göteborg har fyllt 400 år, och det bästa sättet att fira tycker vi är att dubbla det bästa vi vet, vi dubblar distansen genom Göteborg under vårt unika Göteborgsvarvet Marathon. Göteborgsvarvet Marathon arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrotten i regionen. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet

  Läs mer om GFIF

Huvudpartner

Partner

Evenemangspartner

Leverantör

Partner