Så följer du Göteborgs­varvet Marathon

Vill du känna av stämningen den 3 september?

Det finns flera olika alternativ till att följa loppet och hur det går för dina nära och kära.

Följ dina vänner:Via appen

Ladda hem Göteborgsvarvets app och ta del av information både för dig som löpare och besökare. Appen finns att ladda ner där appar finns och heter Göteborgsvarvet. För dig som har appen sedan innan, uppdatera den via App Store/Google Play för senaste versionen.

Appen innehåller bland annat:

  • Liveresultat där du kan följa dina vänner med position och tid.
  • Våra senaste nyheter
  • Deltagar- och besöksinformation
  • Resultatlistor
  • Härliga selfiefilter

Följ löpare - Lägg till dina vänner som favoriter
Sök på den/de löpare du vill följa i appen.

Gå in på appen och klicka på ringklockan upp i högra hörnet och klicka sedan på Timing samt Nyheter så de får en bock intill sig, då får du en pushnotis med uppdateringar live för de löpare som lagts till som Favoriter, vid mellantidspasseringar och mål.

  • Klicka på "Följ dina vänner - Resultat & Favoriter" och sök på namn eller startnummer för den du vill följa. För 40 kr kan du följa upp till 25 löpare samtidigt. Klicka på (+) så läggs en löpare till som Favorit.

För att du ska kunna följa en löpares exakta position under loppet behöver den som springer Göteborgsvarvet Marathon registrera sig med sitt Registrerings-ID + efternamn i appen vid "Starta live-tracking - Mitt Lopp". För exakt position behöver också starta tracking i appen i samband med att loppet startar.

Registrerings-ID finns i startbeviset.

Följer du en löpare som inte registrerat sitt registrerings-ID/startat tracking i appen under loppet kommer du se löparens mellantider och resultat live (via chipet på nummerlappen), samt uppskattad tid för nästa mellantidspassering, men inte löparens exakta position på banan.

Följ dina vänner:Via SMS

Ett smidigt sätt att följa den du hejar på under Göteborgsvarvet Marathon är att beställa mellantider via sms. Du får då ett sms med aktuell tid när löparen du följer passerar 10km, 20km, halvvägs, 30km, 40km samt mål.

Som löpare kan du även beställa dina egna resultat efter målgång – eller göra en beställning så att en kompis får se dina tider i sin telefon under loppet.

SMS-instruktioner

  • Du som springer och vill ha dina tider efter målgång: Skicka sms till nummer 72700 med koden RGV startnummer. Exempel: RGV 9876
  • Du som vill följa en löpare och få rapporter längs banan: Skicka sms till nummer 72700 med koden GV startnummer. Exempel: GV 9876
  • Du som vill att någon annan får dina tider till sin mobiltelefon: Skicka sms till nummer 72700 med koden GV startnummer TILL mobilnummer. Exempel: GV 9876 TILL 0701234567

Om du inte vet vilket startnummer löparen du ska följa har så hittar du det genom att söka bland anmälda.

Information om tjänsten
Tjänsten tillhandahålls av EST och stöds av Telia, Halebop, Tele2, Comviq, Telenor och Tre. Kostnad 35 kr per beställning. Beställer du till annat mobilnummer (enligt punkt 3 ovan), hamnar kostnaden hos den som beställer.

Göteborgsvarvet kan inte garantera tjänsten i händelse av problem hos nätoperatörerna. SMS-tjänsten gäller endast Göteborgsvarvet Marathon.

Följ loppet:Längs med banan

Ett gott råd att ta dig till någon av publikplatserna, starten vid Slottsskogen, Götaplatsen, Operahuset eller målgången vid Slottsskogsvallen. Längs med hela banan finns flera trevliga musikstationer, du hittar information om vilka band som spelar längs banan här.