Mini­varvet Marathon

Självklart skall våra minisprinters också få chansen att springa dubbla varv under Marathonhelgen! Inte nog med den dubbla distansen, det blir också dubbel glädje och dubbelt så roligt!

Minivarvet Marathon är ett lopp på 420 meter för de allra yngsta mellan 0-6 år med spring i benen och barnen får springa så många varv som benen bär!

Stort tack för i år!

02
sep.
03
sep.

Banan:420 meter i Slottsskogen

Under Marathon-helgen dubblas Minivarvets bana! Nu får barnen springa en 420 meter lång bana som går på gräs och är snitslad på båda sidorna för att skapa trygghet. För de barn som endast vill springa 210 meter går det såklart bra att avsluta efter ett varv.

Minivarvet Marathon är beläget nära starten för både Rosa Varvet och Göteborgsvarvet Marathon, en helg för hela familjen!

Självklart är det tillåtet för dig som förälder att springa med på sidan om. Om du klarar av att hålla din småsprinters tempo vill säga. Du hittar Minivarvet-Marathons evenemangsområde just nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen.

Minivarvet:Loppet för alla småsprinters

Minivarvet är Sveriges största barnlopp och sedan starten har tusentals och åter tusentals små barn sprungit Minivarvet. Loppet är laddat med spring, glädje, lek och äventyr. Vi vill med detta lopp uppmuntra till ett aktivt liv redan från när barnen är små.

Minivarvet Marathon vänder sig till de allra yngsta med spring i benen, barn till och med 6 år – födda år 2017 och senare. Anmäl barnet här på hemsidan eller lös en startplats på plats vid "information och anmälan". Tillsammans skapar vi minnen för livet!

Nytt för 2023 är att Minivarvet nu har utökats med Minivarvet Trail. En spännande banan med hinder och backar mitt i familjeområdet. Båda loppen ingår i Minivarvet Marathons anmälan och våra minisprinters kan springa så många varv benen bär.

Gör er redo för fart och skoj:Familjeområdet

Varmt välkomna till Göteborgsvarvets familjeområde den 2-3 september. Här är det fullspäckat med skoj, löparglädje, aktiviteter och underhållning för hela familjen. Ja, ni hör. Här finns det mycket utav allt. Inte nog med det får ni möta någon som har längtat efter att få träffa er. Vårat alldeles egna löpartroll Varva, som kommer se till att ni får en minnesvärd dag och hejar på er hela vägen in i mål.

Läs mer om Varva och familjeområdet

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Starterna i Minivarvet sker fortlöpande mellan klockan 10-16 den 2-3 september. I anslutning till start- och målområdet breder familjeområdet ut sig med massor av skoj för alla barn. Orientera dig enkelt i området via kartan längre upp på sidan.

 • Anmälan & startbevis

  Anmälan sker via vår hemsida och kostar 80 kr t.o.m 1 september. Det går även bra att efteranmäla ditt barn i familjeområdet vid "information och anmälan" för 100 kr, 2-3 september. Har du föranmält ditt barn via vår hemsida behöver du ta med startbeviset som skickas till din mail och visa upp det i "information och anmälan". Anmälan gäller för deltagande en av dagarna, ni bestämmer själv vilken dag ni vill delta.

 • T-shirt

  Alla barn som deltar får en t-shirt. T-shirten fungerar också som nummerlapp. T-shirt hämtas ut i samband med anmälan på plats eller när du som föranmält ditt barn visar upp ditt startbevis vid "information och anmälan".

 • Medalj

  Alla som fullföljer Minivarvet-Marathon får medalj.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Toaletter & amningsrum

  Toaletter samt amningsrum finns i familjeområdet, se karta längre upp på sidan.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Linnéplatsen eller Marklandsgatan. Observera att hållplats Botaniska Trädgården ej lämpar sig med barnvagn. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. Parkering på Dalens grusplaner är inte möjligt 2-3 september.

 • Minivarvet-Marathon & Mini Trailvarvet

  Minivarvet-Marathon och Minivarvet Trail ingår båda i Minivarvets anmälan. Är ditt barn föranmält visar ni upp startbevis samt hämtar ut t-shirt vid "information och anmälan" (se karta längre upp på sidan). Anmäler ni barnet på plats görs detta vid "information och anmälan".