11 000 röstade fram Varvetmedaljen 2017

Publicerad: 27 jun, 2016

Det var oerhört jämt mellan bidragen i årets röstning om Varvetmedaljen. Flest röster från löparna fick till slut smyckeskonststudenten Hanna Tryggs design ”Springa med vågorna” och det blir nu den medaljen som väntar vid målgång i det 38:e GöteborgsVarvet den 20 maj 2017.

Hanna Tryggs design för tankarna till närheten till havet.

– Min ingångspunkt var vattnet som är närvarande både i loppet och i Göteborg som stad. Jag har också velat få med känslan av att alla gör sin egen resa även om banan är den samma, berättar Hanna Trygg, student vid smyckeskonstprogrammet på Högskolan för design och konsthantverk (HDK).

Filmklipp med Hanna Trygg där hon berättar om sin designidé.

Sedan 2014 har GöteborgsVarvet samarbetat med HDK kring utformandet av Varvetmedaljen.

Studenterna har bidragit med spännande designidéer och verkligen utmanat den traditionella medaljbranchen. Kul också med det stora engagemanget från löparna som med sina röster nu valt den medalj de vill ta emot efter målgång, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Under några veckor i juni fram till igår, hade löparna möjlighet att rösta på sin favorit av de tre bidragen som skapats av studenter vid HDK. Det vinnande bidraget fick 3 954 röster av totalt cirka 11 000.

Förutom Hanna Trygg, bidrog studenterna Felicia Riisager och Sara Bech-Hanssen med sina designidéer till Varvetmedaljen 2017. För studenterna väntar nu arbete med den fortsatta processen, från designidé till färdig slutprodukt.

Publicerad: 27 jun, 2016