1,3 miljoner till välgörenhet

Publicerad: 22 maj, 2015

Sedan 2011 öronmärker GöteborgsVarvet ett antal startplatser för välgörenhet. Inför GöteborgsVarvet 2015 får de tre organisationerna Clowner utan Gränser, Stadsmissionen och Ågrenska ta emot sammanlagt 1,3 miljoner kronor, pengar som gör stor skillnad för organisationerna och deras arbete.

Det som är akut just nu är jordbävningskatastrofen i Nepal. Tack vare bidraget från GöteborgsVarvet och löparna kan vi vara där inom några veckor och hjälpa till med traumareducering för barnen som drabbats, säger Jennifer Vidmo, generalsekreterare Clowner utan Gränser.

Stadsmissionen kommer använda pengarna till sina sommarläger. På lägret får barn och ungdomar som har det tufft hemma chansen att andas ut i en trygg miljö under några dagar.

Ågrenska, ett nationellt kompetenscentrum för barn och ungdomar med sällsynta diagnoser, använder pengarna till att syskon till barn med olika funktionsnedsättningar får komma på läger och träffa andra i samma situation.

På lördag springer 2 500 löpare för välgörenhet och hittills under de fem åren har 6 miljoner delats ut till olika välgörenhetsorganisationer.

Stort tack alla ni som springer för välgörenhet!

Spring för välgörenhet >
Clowner utan Gränser
Stadsmissionen
Ågrenska

Publicerad: 22 maj, 2015