30 000 anmälda till GöteborgsVarvet 2017

Publicerad: 17 aug, 2016

I våras slogs banrekordet på både dam- och herrsidan i GöteborgsVarvet och det var stor löparfest i Göteborg när tusentals löpare sprang halvmaran och många tusen hejade på längs banan.

Idag passerades 30 000 anmälda till GöteborgsVarvet den 20 maj 2017. Nu väntar nio månader av förberedelser för löpare och organisation.

Vi har ambitionen att varje år bjuda på ett evenemang i världsklass. Vi går nu i en fas där vi säkerställer ännu fler detaljer utifrån deltagarundersökningarna och utvärderingarna med våra funktionärer inför vårens lopp, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Dessutom står många arrangemang för dörren. Redan nu på lördag, 20 augusti, är det dags att anta en utmaning för den som vill testa formen på knappt halva Varvetdistansen. Då väntar nämligen GöteborgsVarvet Seedningslopp Uppsala, det första av 20 millopp, som GöteborgsVarvet, i samarbete med lokala idrottsföreningar arrangerar runt om i landet under hösten och våren.

Milloppen arrangeras på flacka, snabba banor, så det finns goda möjligheter för många personliga rekord på 10 kilometer under året. Loppen är också ett bra tillfälle för de som är nya på tävlingsbanan att prova på hur det är att springa en tävling och vad som kan vara bra att tänka på inför och under ett motionslopp, säger Bo Edsberger.

Efter GöteborgsVarvet Seedningslopp Uppsala väntar millopp i Lidköping 27 augusti (nyhet), Växjö 28 augusti och Danderyd 4 september (nyhet).

Se lista med samtliga seedningslopp

Publicerad: 17 aug, 2016