Över 9000 löpare röstade fram Varvetmedaljen 2018

Publicerad: 27 jun, 2017

Under juni månad har Göteborgsvarvets löpare fått chansen att rösta fram Varvetmedaljen 2018. Fyra studenter från smyckeskonstprogrammet på Högskolan för design och konsthantverk har bidragit med sina förslag till Varvetmedaljen 2018 som presenterades på goteborgsvarvet.se

Med 41 procent av rösterna har Oskar Summertons bidrag ”Känsla av staden” röstats fram som medaljen löparna får runt halsen vid målgång den 19 maj 2018.

– I min medalj har jag valt att lyfta fram fyra karaktäristiska Göteborgselement som är del av löparens upplevelse under Varvet. Älvsborgsbron och Eriksbergskranen, vars färger finns med i medaljen samt Göta älv och spårvagnsspåren. Berättar Oskar Summerton student vid smyckeskonstprogrammet på Högskolan för design och konsthantverk (HDK).

Se Oskar berätta om sin designidé

Sedan 2014 har Göteborgsvarvet samarbetat med HDK kring utformandet av Varvetmedaljen.

Vi är mycket glada över samarbetet vi har med HDK och jag är imponerad av alla designidéer som studenterna lyckas ta fram varje år. Det är också roligt att så många löpare har röstat på sin favorit, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Under några veckor i juni, fram tills i söndags, hade löparna möjlighet att rösta på något av de fyra bidragen som skapats av studenter vid HDK. Det vinnande bidraget fick 41 procent av de närmare 9200 röster som kom in.

Förutom Oskar Summerton tävlade Rebecca Radhammar, Karolina Berg och Hanna Havdell med sina designidéer till Varvetmedaljen 2018.

För studenterna börjar nu den spännande processen att se idé gå från skiss till färdig medalj som tiotusentals människor firar med i målgång på Slottsskogsvallen om 11 månader.

Publicerad: 27 jun, 2017