Ågrenska – en fristad för barn med sällsynta diagnoser

Publicerad: 15 mar, 2017

Göteborgsvarvets välgörenhetspartners Stadsmissionen, Ung Cancer och Ågrenska kämpar varje dag för de som har det svårt, och som löpare kan du bidra till deras viktiga arbete genom att springa för välgörenhet.

Ågrenska arbetar bland annat för barn med sällsynta diagnoser, men även deras föräldrar, syskon och andra närstående genom att fungera som en mötesplats. Vissa föräldrar och syskon har aldrig tidigare varit i kontakt med någon som är i samma situation, och det kan därför vara en lättnad att få träffa andra som verkligen förstår en. På Ågrenska kan familjerna få stöd, information och hjälp med att hantera just den sjukdom som deras barn har.

2014 gick pengarna från Göteborgsvarvet till ”Sinnenas rum” på Ågrenska. I rummet är det meningen att barn med speciella behov, men även deras föräldrar och syskon, ska känna ett lugn genom att stimulera sina sinnen. Detta sker genom små medel där barnen aktiveras då de exempelvis kan ändra färg på bollhavet eller gunga sig själva i en speciell stol. Många familjer som är på Ågrenska är utsatta för mycket stress, och då behövs en plats där man tillsammans kan varva ner.

agrenskadsc_0037

Tack alla ni som springer för våra välgörenhetspartners!

Till anmälan

Läs mer om Ågrenskas arbete

Läs mer om att springa för välgörenhet

Publicerad: 15 mar, 2017