Åk kollektivt under Göteborgsvarvetveckan!

Publicerad: 14 maj, 2018

Det är mycket folk i rörelse under Göteborgsvarvetveckan. Tänk på att vara ute i god tid när du ska hämta din nummerlapp samt ta dig till start- och målområdet! Om du har möjlighet så cykla gärna eller åk kollektivt.

För löpare i Göteborgsvarvet bjuder ÅF och Göteborgsvarvet på fri kollektivtrafik den 17, 18 och 19 maj i Göteborgs och Mölndals Kommun samt på pendeltågen till och från Alingsås, Ale och Kungsbacka. Visa upp din nummerlapp eller startbevis som färdbevis.

Kollektivtrafiken är även förstärkt den 19 maj. Tidtabeller hittar du på www.vasttrafik.se. Du kan även söka efter din resväg i Västtrafiks app Reseplaneraren.
Se Västtrafiks linjekarta

Löpare i Göteborgsvarvet hämtar sin nummerlapp på Göteborgsvarvet Expo, Svenska Mässan. Mässan öppnar torsdagen den 17 maj, hämta gärna nummerlappen redan torsdag eller fredag i tävlingsveckan.

Hitta till evenemangsområdet

OM du måste ta bilen rekommenderas du parkera i city och åka kollektivt till start. Följ vägvisnings­skyltar från E6:an till närmaste lediga parkerings­plats.

Det finns även ett begränsat antal parkeringar i Högsbo industriområde och Åby Arena (miljöavgift 50 kr), observera att det från Åby-parkeringen endast går direktbussar till Göteborgsvarvet Expo och från Högsbo Industri­område endast direktbussar till start- och mål­området. Bussar/husbilar parkerar vid Valhalla IP, Scandinavium, mot en miljöavgift på 150 kr. Parkeringen är öppen fredag kväll kl 18–21, samt från lördag morgon.

Göteborgsvarvet klimatkompenserar för parkeringarna i Högsbo Industriområde, Åby Arena och Valhalla IP. Pengarna går till zeromissions elförsörjningsprojekt i Indonesien där man ska renovera ett ineffektivt vattenkraftverk för att öka dess kapacitet med drygt 1100%.

Läs mer

Vill du miljökompensera för din bilresa?

Publicerad: 14 maj, 2018