Spring för Stadsmissionen och bidra med pengar till de utsatta i samhället.

“Kollot är bättre än Liseberg” – så gör dina pengar till Stadsmissionen skillnad

Publicerad: 5 feb, 2019

Under de kommande tre veckorna gör Göteborgsvarvet en extra satsning på välgörenhet till förmånstagarna Stadsmissionen, Ågrenska och Ung Cancer. Anmäl dig mellan den 4-24 februari och 100 kr av din anmälningsavgift går automatiskt till välgörande ändamål. Du som anmäler dig 4-10 februari bidrar automatiskt med 100 kr till Stadsmissionen. Pengarna som Stadsmissionen får via sitt samarbete med Göteborgsvarvet går till deras sommarkollo. Så här berättar Stadsmissionen om kollot:

Kollot är bättre än Liseberg!

En pojke säger att kollot är bättre än Liseberg. Det strålar om honom när han säger det. Han berättar om cirkusen som varit på besök, att han fick testa att gå i jättekonstiga styltskor och att han har badat varje dag. Han är på kollot tillsammans med sina föräldrar och två syskon. Alla syskonen har hittat nya kompisar och föräldrarna pratar mycket med en annan mamma som de delar modersmål med. Det är precis det här som kollot handlar om. Att ha roligt, skapa kontaktnät, dela erfarenheter och uppleva nya saker, men kanske framför allt – få njuta av sommaren och skapa härliga minnen för livet.

Kollot är verkligen härligt. Lägergården ligger i en lummig miljö med skogen som granne, vid en sjö med egen badplats. Förutom att bada kan man paddla kanot och fiska. Det finns massor av cyklar och man kan få lära sig cykla om man inte redan kan. Det är en frihet att susa fram på grusvägen när man just lärt sig hålla balansen. Varje dag finns flera aktiviteter på schemat. Det är frivilligt att delta, men de flesta deltagarna är med på allt som händer. Promenad bort till fårhagen, disko, ansiktsmålning, pyssel, fotboll och brännboll. En dag kom tre frisörer från salong Aqua och bjöd på gratis klippning och styling. Kölistan blev snabbt lång och föräldrar och barn fick njuta av att bli ompysslade en stund. Trollkonstnären Ason Bson Cson höll en bejublad föreställning och efteråt fick alla barn som ville varsin ballongfigur.

Flera gånger om dagen dukas det fram mat. Mycket mat. Det är lyxigt att få sätta sig till bords och bara ta för sig, att få äta sig mätt. Särskilt när du är van att känna stress över att pengarna kanske inte räcker för mat hela månaden.

Personalen planerar och genomför alla aktiviteter, städar lokaler och fixar cyklar, de lagar mat och de finns tillgängliga för samtal och rådgivning. Och allt sammantaget blir en väldigt trygg miljö för både barn och vuxna. Det är mycket värme i luften och rätt vad det är slänger sig ett barn om halsen på någon av fritidsledarna och kramar hårt.

Spring Varvet för Stadsmissionen
Som löpare har även chansen att springa Varvet 2019 för Stadsmissionen.

Anmälningsavgift: 1000 kr
Detta ingår: Start i startgrupp 12 (eller tidigare om du är seedad)
Läs mer om Stadsmissionen
Anmäl dig för att springa för Stadsmissionen

Publicerad: 5 feb, 2019