AstraZeneca stärker gemenskapen med Göteborgsvarvet Team!

Publicerad: 25 okt, 2018

Varje år anmäler sig drygt 400 företag till att delta i Göteborgsvarvetveckan. AstraZeneca är ett av företagen, de har varit en del av Göteborgsvarvet Team i cirka fem år och den 18 maj 2019 står de på startlinjen igen.

Det är både gamla och nya löpare som anmäler sig. Från början var det framförallt möjligheten att stärka gemenskapen bland våra anställda som gjorde att vi anmälde oss till Göteborgsvarvet Team. Vi visste att många sprang Varvet så varför inte göra det tillsammans? berättar Christine Ivanetti kassör på idrottsföreningen på AstraZeneca.

På AstraZeneca har man valt att satsa på hälsa och friskvård. Här finns många föreningar, idrottsföreningen har funnits sedan år 1965.

Det är vi på idrottsföreningen som ser till att den idrottsliga verksamheten här på företaget fungerar, vi har en egen idrottshall och alla som jobbar får ta del av träningen fortsätter Christine berätta.

Bland annat har AstraZeneca två löpargrupper som fokuserar på Varvet. En nybörjargrupp och en för de som är mer vana/avancerade löpare. Och Varvet blir ofta en ”snackis” på avdelningarna, speciellt när våren närmar sig.

Det är en rolig händelse på våren. Dessutom får alla som inte seedat sig längre fram i startleden starta tillsammans vilket är väldigt uppskattat.

Under Göteborgsvarvet har även AstraZeneca ett tält i Partnerbyn där alla anställda samlas, här bjuds det på proteinbarer, man kan lämna sina tillhörigheter och snacka om loppet.

– Viktigaste är att få samlas inför loppet, blir en go stämning. Vi får t.o.m. folk från Englandskontoret och Södertälje som ansluter.

Läs mer om Göteborgsvarvet Team

 

Publicerad: 25 okt, 2018