Banrekordhållarna klara för start i Varvet

Publicerad: 27 feb, 2017

I fjol sattes två fantastiska banrekord i Göteborgsvarvet av kenyanerna Viola Jepchumba och Richard Mengich. Båda superlöparna har nu tackat ja till att utmana sina banrekord i Göteborg den 20 maj 2017.

Viola Jepchumba, Kenya, sprang i fjol in på nya banrekordet 68,01, en sekund från damernas superbonus. Och Richard Mengich krossade herrarnas banrekord, när han blev förste löpare under 60 minuter i Göteborgsvarvet. Hans tid, 59,35, på den förhållandevis tuffa banan är bland det bästa som någonsin presterats på sträckan.

– Mengisch var 72 sekunder från världsrekordet, på en bana som jag skulle uppskatta är mellan en till en och halv minut långsammare än de snabbaste halvmarorna i världen, berättar Per Crona som ansvarar för att rekrytera elitlöparna till Göteborgsvarvet.

Klockan 13:00, den 20 maj, står de båda storlöparna på startlinjen i Göteborg igen.

– Att Jepchumba och Mengich kommer till Varvet igen är jättekul och skapar förväntningar om nya supertider. I våras fick jag gåshud när jag såg löparna spurta i mål, det upplever jag gärna igen, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Viola Jepchumba visade fin form även i höstas när hon sprang på 30,24 i Prag i september och var då endast tre sekunder från Paula Radcliffes världsrekord på tio km landsvägslöpning.

Publicerad: 27 feb, 2017