Bästa Göteborgsvarvetveckan någonsin

Publicerad: 21 maj, 2018

Över 80 000 löpare har under veckan deltagit i Göteborgsvarvets sju lopp.

– Allt har gått fantastiskt bra, duktiga funktionärer, fint väder och fantastisk publik och löpare. Den blir svårt att överträffa detta, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger och fortsätter:

– Men nästa år är det 40-årsjubileum så lite extra måste vi hitta på.

Extra nöjd är han med att det var rekorddeltagande i fem av de sju loppen.

– Vädret har gjort att det kommit många sena anmälningar och dessutom har det varit fler än vanligt av de tidigt anmälda som verkligen startat.

Några höjdpunkter kan Bo Edsberger inte låta bli att nämna:

– 16-åriga Meseret Belet Tola vann damklassen i lördagens lopp, Mikael Ekvalls imponerande lopp i herrklassen. Och söndagen blev en väldigt lyckad familjedag med massor av aktiviteter utöver själva loppen.

Men tankarna finns redan på nästa års lopp:

– Vi ska fira jubileet med att erbjuda en ännu bättre upplevelse. Både för löpare och publik. Wilson Kipsang har lovat att komma tillbaka nästa år och springa och det innebär att lördagens lopp kommer att bli av högsta klass även nästa år. Vi ska även förbättra hållbarhetsarbetet och försöka få göteborgarna att delta i ploggandet som vi provade i lördags.

Att plogga betyder att jogga runt och plocka skräp.

– En god sak för sig själv och för miljön. Vi fick mycket beröm i lördags för att det var så rent och snyggt på många ställen i stan, säger Bo Edsberger.

Publicerad: 21 maj, 2018