Bidra till Stadsmissionens sommarkollo

Publicerad: 11 nov, 2017

Löpare som anmäler sig under perioden 11-20 november skänker automatiskt 100 kr av sin anmälningsavgift till Stadsmissionen. Du kan bli en av dessa hjältar!

Pengarna från Göteborgsvarvet används till ett sommarkollo där familjer som lever under tuffa sociala och ekonomiska förhållanden i Göteborg får en andningspaus från den tunga vardagen.

Varje dag året om kommer Stadsmissionen i kontakt med familjer som lever under tuffa förhållanden i Göteborg. Det sommarlov fyllt av äventyr som de flesta andra barn längtar till, är ofta en svår tid för barnen i de här familjerna. Ofta tillbringar de hela ledigheten hemma i bostadsområdet. Det finns inga pengar till upplevelser, ibland inte ens pengar till mat. För dessa barn blir Stadsmissionens sommarkollo en andningspaus från den tunga vardagen. Tillsammans med sina föräldrar får de vara med om en massa härligheter i en trygg miljö där barn och vuxna umgås med varandra.

På plats finns ledare som håller i aktiviteter som simskola, pyssel, bad, disco, paddling och mycket mer. Många lär sig simma och cykla för allra första gången. Andra träffar vänner för livet.

Tack vare alla som springer Göteborgsvarvet till förmån för Göteborgs Stadsmission kan de familjer som behöver det allra mest ges fina sommarminnen och en möjlighet att bygga upp ett socialt skyddsnät. Det är att göra verklig skillnad.

Läs mer om Göteborgsvarvet
Till Anmälan

Publicerad: 11 nov, 2017