Bräcke diakoni ny partner till Specialvarvet

Publicerad: 26 jan, 2017

Omkring 2000 löpare med intellektuell funktionsnedsättning samlas i Slottsskogen i Göteborg den 19 maj för att delta i Specialvarvet. Bräcke diakoni är ny som evenemangspartner till Specialvarvet och kommer vara på plats för att stärka upplevelsen ytterligare för alla deltagare.

Med flera decenniers erfarenhet av att arbeta för människor med funktionsnedsättning är idéburna Bräcke diakoni en naturlig partner till evenemanget. Specialvarvets inställning att ”alla kan göra ett varv”, stämmer väl överens med Bräcke diakonis.

– Vi vill att alla människor, deras unika potential och förmågor, ska få synas. Det är en viktig del i vårt uppdrag. Specialvarvet är ett event som fokuserar på allas förmågor och möjligheter, som sätter fokus på en grupp som ofta hamnar i skymundan och som lockar deltagare från stora delar av vårt land. Där vill vi gärna vara delaktiga, säger Helene Mellström, områdeschef för Rehab & Funktionshinder.

Deltagarna i Specialvarvet har två banor att välja mellan, 2,2 eller 4,1 km. Loppet arrangeras dagen innan halvmaran Göteborgsvarvet, i år är det den 13:e upplagan av loppet.

-Vi är glada att Bräcke diakoni har valt att samarbeta med Specialvarvet och jättekul att deltagarna i Specialvarvet får möjlighet att träffa de populära terapihundarna i samband med loppet, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Bräcke diakoni kommer finnas på plats i startområdet under hela loppet. Med sig har de terapihundsteamen med hundarna Figge och Önska och deras förare, som till vardags besöker boenden och verksamheter för barn och unga med funktionsnedsättningar.

-Terapihundarna gör ett fantastiskt arbete. De motiverar till kommunikation, de stärker kroppsuppfattning och självkänsla hos barnen och ungdomarna och de underlättar socialt samspel, säger Helene Mellström.

onska
Terapihunden Önska. Foto: Bräcke diakoni 

Publicerad: 26 jan, 2017