Checka av inför din start

Checka av inför din start!

Publicerad: 13 maj, 2019

På lördag den 18 maj ljuder startskottet i världens största halvmaraton. Här kommer tio punkter att checka av inför din start i Göteborgsvarvet 2019.

  1. Hämta din nummerlapp
   Du hämtar din nummerlapp på Göteborgsvarvet Expo, Svenska Mässan. Tänk på att vara ute i god tid, hämta gärna din nummerlapp på torsdag eller fredag.
   Nyhet 2019, liveprint!
   Scanna QR-koden i ditt startbevis för fri entré samt i nummerlappsutdelning för att få din nummerlapp utprintad. Öppettider Expo: 16 maj och 17 maj 10–21, 18 maj 9–16 (räkna med längre köer om du väljer att hämta din nummerlapp på tävlingsdagen).
  2. Planera hur du tar dig till start- och målområdet
   Tänk på att det kommer vara mycket folk i rörelse, planera din resa i god tid. Åk kollektivt till mässan och starten, tillsammans med vår huvudpartner ÅF bjuder vi alla Varvetlöpare på fri kollektivtrafik (startbevis eller nummerlapp som färdbevis). För dig som har möjlighet ta gärna cykeln till start, cykelparkering finns på Dalens grusplan vid starten.
  3. Starttid
   Dubbelkolla vilken tid du startar och vilken startgrupp du startar i. Du ska vara i startfållan minst 30 minuter innan din start. Information om startgrupp och starttid finns på ditt startbevis som du fått via mejl och även på Mina sidor.
  4. Så dricker du smartast!
   Kom ihåg att läsa tävlingsläkarens råd så får du inte bara en säkrare utan också en mycket roligare upplevelse!
   Tävlingsläkarens råd
  5. Följ löpare
   Ska du springa och vill du att din familj och vänner ska kunna följa dig utmed banan? Vi erbjuder två tjänster för att följa löpare; RaceONE där dina följare ser var du är längs banan eller sms där mellantider skickas vid 5,10, 15 och 20 km.
  6. Gratis löparbilder
   Längs med banan och efter mål finns fotografer som tar personliga bilder på alla deltagare. Du hittar dina bilder efter loppet på boozt.com. Du behöver din ”PICA-kod”, som finns på nummerlappen, samt på Mina sidor.
  7. Varvetdeals
   I vårt arbete för ett mer hållbart evenemang har vi slutat att dela ut erbjudanden i en plastpåse. Hitta dina ”Varvetdeals” på Mina sidor på goteborgsvarvet.se.
  8. Tidtagning
   Sätt ditt tidtagningschip på höger vrist. Utan tidtagningschip ingen sluttid. Kom ihåg att du inte behöver tränga dig vid starten, din tidtagning går igång först när du springer över den första tidtagningsmattan.
  9. Föreviga din insats!
   Ett populärt minne från Göteborgsvarvet är mellantidsdiplomet med namn, placering, mellantider och din sluttid. En nyhet i år som gör din insats i Göteborgsvarvet extra minnesvärd är en personlig medaljbricka, som du fäster på medaljbandet, med ditt namn och din sluttid på! Diplomet kostar 65 kr och medaljbrickan 95 kr. Du beställer via Mina sidor, och de skickas ut under juni månad.
  10. Medicinsk information
   Fyll i medicinsk information på baksidan av din nummerlapp! Bär nummerlappen ovikt på bröstet. En sak till, glöm inte att tejpa dina bröstvårtor.

Publicerad: 13 maj, 2019