CityVarvet får ungdomar i rörelse

Publicerad: 21 maj, 2016

Det är inte bara GöteborgsVarvet som publiken på Avenyn får hålla koll på idag. Det nya loppet CityVarvet, för ungdomar från 14 till 19 år, avgörs också under dagen.

Ungdomarna springer de sista 4,3 kilometerna av Varvetbanan och starten går samtidigt som eliten i GöteborgsVarvet startar vid Slottsskogsvallen. Tidigare har de äldre ungdomarna tävlat samma dag som Lilla Varvet, men nu får de yngre barnen en egen dag på söndagen och tonåringarna får smaka på det bästa av GöteborgsVarvet – att följa den blå linjen några kilometer in mot mål på Slottsskogsvallen.

– Vi gör förändringen för att tonåringar ska få springa under folkfesten och uppleva stämningen på framförallt Avenyn, berättar Varvsgeneralen Bo Edsberger.

På så sätt hoppas arrangörerna att locka fler att springa.

– Det är den här gruppen som föreningslivet har svårt att hålla kvar i verksamheten. Samtidigt är det viktigt att försöka få nya grupper att börja röra på sig. Vi vet att många ungdomar rör sig för lite och på sikt tror vi att det här loppet kommer att växa och bidra till fysisk aktivitet, säger Bo Edsberger.

Cirka 600 löpare är anmälda till premiären av CityVarvet, startskottet går på Götaplatsen idag 13.00.

Publicerad: 21 maj, 2016