CityVarvet – det bästa av GöteborgsVarvet

Publicerad: 15 sep, 2015

CityVarvets start går vid Götaplatsen och följer sedan GöteborgsVarvets blå linje genom alléer och folkhav fram till målet vid Slottsskogsvallen. CityVarvet är 4,3 kilometer och alla mellan 14 och 19 år är välkomna att delta. Starten går mitt på dagen den 21 maj.

Anmäl dig till CityVarvet

CityVarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg, kl. 12:30 den 21 maj 2016. Här minns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, i Slottsskogen och i mål i Varvetmålet på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången kommer även starten för halvmaran GöteborgsVarvet att ske utanför Slottsskogsvallen. Här sänder SVT live från folkfesten. För att peppa dig spelas det musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller ute på banan där du kan få vatten eller sportdryck.

Banan

Snygg t-shirt
CityVarvet är för dig som är mellan 14-19 år (född 97-02). Alla är välkomna, nya löpare och de mer erfarna. En snygg funktionst-shirt ingår i anmälan till CityVarvet, ange storlek vid i anmälan!

Läs mer om CityVarvet

GöteborgsVarvetveckan 2016
Måndag 16 maj Vila
Tisdag 17 maj TrailVarvet (nyhet)
Onsdag 18 maj StafettVarvet
Torsdag 19 maj GöteborgsVarvet Expo öppnar, öppet 19-22 maj (ny plats)
Fredag 20 maj SpecialVarvet
Lördag 21 maj GöteborgsVarvet, CityVarvet (nyhet), MiniVarvet
Söndag 22 maj Lilla Varvet, MiniVarvet

Arrangör
GöteborgsVarvet, CityVarvet, Lilla Varvet, MiniVarvet, SpecialVarvet, StafettVarvet och TrailVarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund. Alla förbundets föreningar hjälper till och allt överskott från tävlingarna används till föreningarnas ungdomsverksamhet samt driften av Friidrottens Hus.

MellanVarvet som tidigare arrangerats för åldersgruppen 14-19 år på söndagen i Varvetveckan utgår. Du som är mellan 14-19 år och vill uppleva en skön löparfest rekommenderar vi istället att ta dig an CityVarvet den 21 maj. För yngre löpare arrangeras Lilla Varvet (7-13 år) den 22 maj och MiniVarvet (0-6 år) den 21 maj och 22 maj i Slottsskogen.

Publicerad: 15 sep, 2015