En lyckad Göteborgsvarvetvecka

Publicerad: 21 maj, 2017

Göteborgsvarvetveckan avslutades på söndagen med Lilla Varvet och Minivarvet för de yngsta.

– Det blev en fantastisk aktivitetsdag. Ungefär 15 000 barn var i rörelse under lördagen och söndagen. Vår satsning på Fun Zone med möjligheter att prova olika idrotter och aktiviteter blev en succé. Vi har hittat ett bra koncept för söndagen, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Nästan 80 000 löpare har deltagit i något av veckans sju lopp. Hela veckan har förflutit utan några större missöden, lugnare än under ett ”normalår”.

– Allt har gått fantastiskt bra inte minst tack vare de runt 4 000 funktionärerna som jobbat under veckan, säger Bo Edsberger.

– Banrekordet på damsidan med ett en tid under drömgränsen 68 minuter var naturligtvis speciellt. Två hemmasegrare i SM-klasserna var också en höjdpunkt. Men Specialvarvet med all den glädjen som löparna visade var kanske ännu roligare.

Veckans väder har gått arrangörernas väg.

– Helt optimalt. Det har gynnat deltagarna som sprungit och även barnen på söndagen.

Nu kan organisationen pusta ut några timmar.

– Nästa år kommer vi att utvidga ungdomssatsningen ytterligare och öppna upp Cityvarvet genom att ta bort åldersgränsen så att även äldre och yngre kan springa fyra kilometer. Dessutom ska vi köra ett yogarun i samband med Cityvarvet, lovar Bo Edsberger.

 

Publicerad: 21 maj, 2017