Familjefest avslutade löparhelgen

Publicerad: 19 maj, 2013

TACK löpare, publik, samarbetspartners, myndigheter, musikanter och alla andra goa vänner som var delaktiga i GöteborgsVarvet 2013!

GöteborgsVarvet avslutades på söndagen med de yngsta klasserna. Till de tre ungdomsloppen var över 13 800 barn och ungdomar anmälda, drygt 1 000 fler än i fjol.

Sammanlagt var 82 301 anmälda till GöteborgsVarvets sju olika lopp, 4 500 fler än fjolårets rekordsiffra.

– Allt har fungerat bra under helgen trots att både organisationen och löparna utsattes för stora påfrestningar i värmen under lördagen. Men mest nöjd är jag ändå med den fantastiska folkfesten längs banorna. Det känns som om detta verkligen har blivit hela Göteborgs lopp, tycker Varvsgeneralen Bo Edsberger.

I år arrangerades ett nytt lopp, StafettVarvet.

– Den gav mersmak och vi tror att den potential att växa de närmaste åren.

MiniVarvet för de allra minsta, flyttade i år in i Slottsskogen.

– Ett lyckat drag, det blev en fantastisk familjefest med mängder av barn och föräldrar. Flest starter av de 6 113 anmälda gjorde Jessica 5 år, som sprang banan 24 gånger, berättar Cathrine Jungmarker, ansvarig för MiniVarvet.

Nästa år blir GöteborgsVarvet 35 år.

– Vi måste utvärdera och njuta några dagar av årets arrangemang innan vi bestämmer hur vi ska fira jubileet, säger Bo Edsberger.

1 juni öppnar anmälan till GöteborgsVarvet 17 maj 2014, men har du varit anmäld till Varvet tidigare, går det bra att anmäla sig redan nu.

Varmt välkommen tillbaka!

Publicerad: 19 maj, 2013