Ingå i forskningsprojekt – foamroller till alla deltagare

Publicerad: 21 nov, 2018

Är du intresserad av att delta i ett forskningsprojekt om skadeförebyggande åtgärder hos motionärer?

När? Intervention: januari – maj 2019 (18 veckor).
Vem? Kvinnor och män 18-55 år.
Vad? Träningsprogram innefattande styrke- och/eller foamrolling-övningar.
Varför? Minska uppkomsten av skador hos löpare! (och gratis träningsutrusting).

Göteborgs universitet söker löpare som vill delta i ett forskningsprojekt. Kortfattat går projektet ut på att undersöka hur effektiva träningsprogram är för att minska risken för en skada hos löpare. Det kommer att bildas två interventionsgrupper och en kontrollgrupp. Under 18 veckor kommer du som slumpmässigt hamnar i en av interventionsgrupperna, att få följa ett specifikt träningsprogram innefattande styrke- och/eller foamrolling-övningar. För övrigt tränar du som vanligt och rapporterar in distans och tid till testledaren varje vecka. Kontrollgruppen fortsätter med sin vanliga träning och skickar in träningsrapporter veckovis.

Syftet  med studien är att utvärdera skadeförebyggande åtgärder med avsikt att minska uppkomsten av skador hos motionärer.

Kriterier för inkludering: Studien kommer att inkludera friska kvinnor och män mellan 18 och 55 år. Du ska de senaste 12 månaderna ha löptränat i genomsnitt minst 15 kilometer per vecka. Du måste vara skadefri och får inte ha uppsökt en läkare eller fysioterapeut/sjukgymnast (eller liknande terapeut, t ex kiropraktor, naprapat, osteopat) för besvär från rörelseapparaten de senaste sex månaderna.

ALLA deltagare får foamroller & elastiskt träningsband från BLACKROLL® vid slutförd studieperiod!

Till anmälan

För mer information, vänligen kontakta testledaren Pia Desai, doktorand Göteborgs Universitet: pia.desai@vgregion.se

Publicerad: 21 nov, 2018