Gör som Västerbergsskolan – Delta i Fun Run!

Publicerad: 18 apr, 2017

Lilla Varvet Fun Run är nytt för 2017 och Göteborgsvarvets skolsatsning för att aktivera barn mellan 7-13 år. Målet är att fler barn ska röra på sig under dagtid och aktiveras på ett roligt och lekfullt sätt. Med Fun Run vill vi ge skolbarn förutsättningar att gemensamt kunna springa Lilla Varvet den 21 maj.
Västerbergsskolan i Mölndal är en av ett 20-tal skolor som anmält sina elever för att springa Lilla Varvet gemensamt. Initiativet grundar sig i en ambition att alla barn på skolan, killar och tjejer tillsammans skall få möjligheten att delta vid Lilla Varvets roliga aktiviteter.

Västerbergsskolan har valt att gå in och betala startavgiften för de elever som vill springa den 21 maj.
Detta har vi gjort då vi tycker det är viktigt för våra elever att få ett livslångt intresse för att röra på sig vilket vi tror de får om man erbjuder roliga aktiviteter kopplade till hälsa och rörelse, säger Lena Bigsten, idrottslärare på Västerbergsskolan.

Som en del i arbetet att aktivera eleverna har de också valt att arrangera en egen skoljogg under festliga former. Gemensam uppvärmning, musik och speaker under loppet kommer att skapa en härlig atmosfär som förhoppningsvis uppmuntrar eleverna till fortsatt rörelse i vardagen. Lena Bigsten påpekar också att fysisk aktivitet ger bra gemenskap, både på skolan och i klasserna.

Västerbergsskolans initiativ är en fantastisk satsning för att aktivera barnen och förhoppningen är att fler skolor kan inspireras av deras energi och engagemang.

Läs mer om Fun Run

Publicerad: 18 apr, 2017