GöteborgsVarvet hållbarhetscertifierade

Publicerad: 12 maj, 2016

GöteborgsVarvet är nu certifierade enligt ISO 20121 – en internationellt högt rankad certifiering som säkerställer en hög nivå på hållbarhetsarbete vid evenemang.

Certifieringen innebär att GöteborgsVarvet årligen kommer att öka hållbarheten inom miljö, sociala och ekonomiska aspekter. GöteborgsVarvet har under lång tid valt att satsa på hållbarhet. Tidigare har evenemanget miljödiplomerats av Göteborgs stad samt uppmärksammats i samband med internationella långloppens AIMS Green Award.

För att ta hållbarhetsarbetet ytterligare ett steg påbörjades hösten 2015 arbetet får att nå den internationella certifieringen ISO 20121. Nu har diplomet kommit på posten som en bekräftelse på hållbarhetsarbetet som GöteborgsVarvet står för.

Vi är mycket stolta över att vara certifierade enligt ISO 20121. För oss är det viktigt att visa att vi tar ställning, att världens största halvmaraton arbetar hållbart. Vi hoppas också av vi inspirerar andra evenemang att välja att satsa på hållbarhet, berättar Sofie Fagerlund, hållbarhetsansvarig GöteborgsVarvet.

Fokus i hållbarhetsarbetet under GöteborgsVarvet ligger på transporter, avfall, engångsmaterial, socialt engagemang, mat och hälsa. Löparna under Varvetveckan bidrar också med sina starter i Varvet till idrotten både regionalt och nationellt, samt till välgörenhet.

Löpare och publik kan hjälpa oss i vårt hållbarhetsarbete, tillsammans kan vi göra stor skillnad. Tänk på att återvinna ditt avfall, välja något av de vegetariska alternativen som finns vid start/mål-området och åk kollektivt. Vi hoppas många utnyttjar erbjudandet att GöteborgsVarvet bjuder deltagarna på fri kollektivtrafik under torsdag, fredag och lördag under evenemangsveckan. Startbevis eller nummerlapp gäller som färdbevis, berättar Sofie Fagerlund.

Publicerad: 12 maj, 2016