GöteborgsVarvet i nytt samarbete med Ung Cancer

Publicerad: 1 jul, 2015

Spring och gör skillnad i GöteborgsVarvet. Sedan 2011 har GöteborgsVarvet årligen öronmärkt startplatser för välgörenhet, en satsning som hittills har inbringat över 6 miljoner kronor. I Varvet 2016 finns möjlighet att springa halvmaran och samtidigt även bidra till Ung Cancers arbete.

I Varvet i våras valde 2500 löpare att springa för en god sak till förmån för Clowner utan Gränser, Stadsmissionen och Ågrenska. GöteborgsVarvet arrangeras nästa gång den 21 maj 2016. Då finns alltså även möjlighet att springa för Ung Cancer, en ideell organisation som arbetar för att förbättra livsvillkoren för unga vuxna cancerdrabbade.

Anmälan till de öronmärkta platserna där man kan springa för en god sak i GöteborgsVarvet 2016 öppnar den 1 juli 2015.

Målsättningen är att minst 1,5 miljoner kronor skall fördelas till de organisationer som GöteborgsVarvet samarbetar med: Clowner utan Gränser, Stadsmissionen, Ågrenska och den nya partnern Ung Cancer.

Ung Cancer
En ideell organisation som arbetar för att förbättra livsvillkoren för unga vuxna cancerdrabbade. Ung Cancer skapar mötesplatser, informerar och skapar debatt i frågor som är relevanta för målgruppen unga vuxna mellan 16 och 30 som har eller har haft cancer eller som är närstående till någon som har eller har haft cancer. Ung Cancer arbetar för att alla unga vuxna cancerdrabbade ska få den hjälp de behöver och det stöd de har rätt till.
Läs mer om Ung Cancer

Till anmälan 
Läs mer om att springa Varvet för välgörenhet

Publicerad: 1 jul, 2015