Göteborgsvarvet vinnare av AIMS Green Award 2016

Publicerad: 7 nov, 2016

Internationella långloppsorganisationen the Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) har utsett Göteborgsvarvet som mottagare av 2016 års AIMS Green Award. Priset, som uppmärksammar bästa hållbarhetsarbetet bland långloppsevenemang i världen, delas ut vid en ceremoni i Aten den 11 november 2016.

Göteborgsvarvet har tidigare erhållit Göteborgs Stads miljödiplom och i maj tidigare i år fick Varvet, som ett av de första loppen i världen, motta certifieringen ISO 20121, en standard som skall underlätta för evenemang att kvalitetssäkra och utveckla hållbarhetsarbetet inom miljö, sociala och ekonomiska aspekter.

I sin motivering lyfter AIMS fram att Göteborgsvarvets hållbarhetsarbete ligger i framkant. Bland annat erbjuds deltagarna fri kollektivtrafik i tre dagar i samband med loppet. Lakto-ovo-vegetarisk mat serveras till alla funktionärer samt vegan och vegetariska alternativ erbjuds till besökarna. Det finns återvinningskärl i tävlingsområdet, överblivna kläder doneras och Göteborgsvarvet stödjer olika välgörenhetsorganisationer. AIMS nämner också de löparkvällar som Göteborgsvarvet i samarbete med lokala föreningar bedriver, kostnadsfritt för deltagarna, på 35 orter runt om i Sverige och som förbereder många deltagare inför start.

Läs mer om Göteborgsvarvets hållbarhetsarbete
Pressmeddelande 

Publicerad: 7 nov, 2016