GP direktsänder Göteborgsvarvet

Publicerad: 20 mar, 2018

Den 19 maj är det dags för stor folkfest på Göteborgs gator när Göteborgsvarvet går av stapeln och i år direktsänds festen hos Göteborgs-Posten, som tar över sändningen från SVT.

GP satsar på lokalt innehåll och livesänt material och tar över direktsändningen av Västsveriges stora löparfest.

– Det här går helt i linje med våra satsningar på lokalt innehåll. Göteborgsvarvet är årets stora folkfest och att vi nu tar ytterligare kliv i vår bevakning genom att livesända loppet känns fantastiskt roligt, säger Ulf Niklasson, chef för GP-sporten.

Under många år har GP varit mediepartner till Göteborgsvarvet och i år blir samarbetet tätare än någonsin.

– Det här är ett bevis för vår starka ställning här på västkusten och ett tecken i tiden att vi som morgontiden tar över sändningsrättigheter för Västsveriges största sportevenemang från en traditionell tv-kanal, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör och ansvarig utgivare för Göteborgs-Posten.

GP kommer direktsända loppet från början till slut, något som både GP och Göteborgsvarvet är nöjda med.

– Vi vill öka upplevelsen för deltagare och publik i Göteborgsvarvet och satsar på flera digitala nyheter i år. En av nyheterna är samarbetet med GP som nu möjliggöra livesändning av hela Göteborgsvarvet, under drygt sex timmar, från första start till sista målgång, säger Bo Edsberger, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

Publicerad: 20 mar, 2018