Hyr ut ditt boende under Varvetveckan

Publicerad: 26 mar, 2018

Göteborgsvarvet får en bokningssida där besökare kan boka hotell, camping och privat boende. Provisionen för tjänsten kommer att gå till friidrotten i Göteborg.

Göteborgsvarvet attraherar fler än 100 000 människor till Göteborg varje år – över 60 000 anmäler sig till att springa medan resten är hängivna supporters längs vägen. Göteborgsvarvet är en stor reseanledning som ger staden många besökare. Detta har genom åren gjort det svårt för besökare att hitta boende i samband med deras vistelse. Det försöker man nu att hjälpa till med genom det nyskapade samarbetet med Nordic Travel.

-Vi har hittat en modern lösning med Nordic Travel, som vi menar kommer gynna både besökare och näringsliv. Vi kan nu hjälpa alla våra besökare att hitta boende under Göteborgsvarvet. Med denna lösning kan vi erbjuda alla former av boende; hotell, privatboende, camping med flera.” säger Henrik Svensson, Försäljningschef hos Göteborgsvarvet

Privatboende gör en skillnad
Med så många besökare under en helg i Göteborg finns det inte hotellsängar till alla. Den nya bokningslösningen gör det möjligt för lokala göteborgare att hyra ut ett ledigt rum, en hel lägenhet eller hus, som ändå står tomt under helgen.

-Detta fungerar precis som man känner det från Air BnB, att man lägger upp sitt boende och att besökarna sen bokar det direkt. Skillnaden är dock viktig; Alla som hyr ut är täckta av svensk försäkring och pengarna som blir tillövers går tillbaks till den lokala idrotten i Göteborg, säger Mats Persson, VD för Nordic Travel

Läs mer här

Publicerad: 26 mar, 2018