Längre och tuffare Varvspremiär

Publicerad: 15 maj, 2017

I morgon, tisdag den 16 maj, inleds Göteborgsvarvetveckan med Trailvarvet som avgörs för andra året. Ett lopp för de som vill ha en lite tuffare utmaning och som i år löps på en delvis ny bana. I år är loppet både lite längre och lite hårdare än i fjol.

– Vi fick en del synpunkter från löparna efter förra årets premiär. Många ville ha en lite tuffare utmaning och framförallt mer löpning på skogsstigar. Vi har lyssnat på det, förlängt banan och springer inte genom Botaniska utan mer på stigar och grusvägar. Det är kuperat och tufft, berättar Tommy Bäckström, projektledare för Trailvarvet som tror att intresset för terränglopp kommer att öka de närmaste åren.

– Den här typen av lopp ligger i tiden. Löpare söker nya utmaningar och upplevelser och en sådan kan vara att testa att springa mer i skogen på stigar och mindre på asfalt.

Årets bana i Änggårdsbergen är 11,5 kilometer. Det finns också en promenadklass där man går åtta kilometer, med eller utan stavar, och den banan passerar fortfarande genom vackra Botaniska Trädgården.

Runt tusen löpare är anmälda till Trailvarvet, det är ungefär lika många som ifjol.

– Banan går i ett mycket vackert skogsområde och detta är en perfekt motionstur. Att så många löpare väljer att delta, trots att det är samma vecka som Göteborgsvarvet känns jättekul, menar Tommy Bäckström.

Start och mål är vi Björngårdsvillan i Slottsskogen, Göteborg.
Starten går 18:00, den 16 maj 2017.
Efteranmälan är öppen i startområdet under tävlingsdagen.
Mer om Trailvarvet, banor och banprofil

Publicerad: 15 maj, 2017