Ung Cancer välgörenhetspartner Göteborgsvarvet

“Med Ung Cancer är du inte själv med cancerbaksmällan efter en behandling” – så gör dina pengar skillnad!

Publicerad: 18 feb, 2019

Göteborgsvarvet satsar i februarimånad extra på välgörenhet och våra förmånstagare Stadsmissionen, Ågrenska och Ung Cancer. Du som anmäler dig före den 24 februari bidrar automatisk med 100 kr till välgörande ändamål. Denna vecka riktas strålkastarljuset på Ung Cancer och du som anmäler dig mellan den 18-24 februari bidrar med 100 kr till deras verksamhet.

Förtvivlan men framförallt en massa kärlek
Att vara en del av Ung Cancer har hjälpt mig otroligt mycket, man är inte själv med att gå igenom cancerbaksmällan och allt som kommer ikapp en efter en cancerbehandling. Min familj och mina vänner har varit fantastiska under tiden som jag var under behandling, men kunde inte riktigt förstå helt va jag kände. I Ung Cancers Drabbade grupp är vi ett gäng olika människor med olika historier och även fast vi inte haft samma diagnos så är det så mycket vi kan hjälpa varandra med. Vi sitter på olika stolar men vid samma bord.” Alva, medlem i Ung Cancer

Att drabbas av cancer eller tvingas se på när någon du älskar drabbas av cancer sätter djupa spår. Inte minst när du är ung. Vi ser till att unga vuxna cancerberörda inte behöver gå igenom cancerresan ensam. Tack vare ditt stöd kan vi bland annat:

  • Erbjuda ekonomiskt stöd när pengarna inte räcker till exempelvis till mat, hyra eller mediciner.
  • Erbjuda unga vuxna cancerberörda hjälp med rehabilitering (fysisk och psykisk via exempelvis samtalsstöd, samt genom stipendium).
  • Ha medlemsträffar på 16 orter – där unga vuxna kan mötas och dela sina erfarenheter.
  • Slutna Facebookgrupper – där drabbade och närstående kan finnas för varandra.
  • Skapa rehabiliteringsläger med fokus på fysisk och mental hälsa.

Spring Varvet för Ung Cancer
Som löpare har även chansen att springa Varvet 2019 för Ung Cancer. Genom att springa Göteborgsvarvet till förmån för Ung Cancer finns du där för våra medlemmar, som likt Alva själva är drabbade eller är närstående till någon som är drabbad av cancer. Du är ett livsviktigt stöd som hjälper oss att hjälpa fler och gör att vi kan finnas där – varje dag, året om. Du får som löpare starta i en tidig startgrupp, en goodie-gymbag med en shaker och löpartröja.
Anmälningsavgift: 1000 kr

Läs mer om Ung Cancer
Anmäl dig för att springa för Ung Cancer

Publicerad: 18 feb, 2019