Minnesord – Gunnar Likars

Publicerad: 21 apr, 2013

Minnesord, skrivet av vännen och friidrottsprofilen Per Crona:

Så kom beskedet att Gunnar Likars gått bort i sitt åttiosjätte levnadsår. För en vecka sedan drabbades han av en svår hjärnblödning så det var inte så oväntat. Det var skönt att han slapp ligga längre, ett liv utan de dagliga promenaderna vore inget riktigt liv för en friluftsmänniska som Gunnar.

För mig var Gunnar idealisten förkroppsligad. Han ställde alltid upp och hjälpte till, han brann för idrotten och för ungdomen. GöteborgsVarvet låg honom speciellt varmt om hjärtat och han har alltsedan premiäråret 1980 helt ideellt gjort ett gigantiskt arbete för arrangemanget. Han är sinnebilden för VARVSFUNKTIONÄREN, oändligt arbetsam och positiv.

Jag vågar påstå att det inte finns en friidrottsförening i Göteborg som inte haft Gunnar Likars på sin funktionärslista. När jag själv i slutet av nittiotalet bad Gunnar vara stugvärd på Skatås för Världsungdomsspelen ställde han givetvis upp, ordet nej fanns nog inte i hans vokabulär.

Han begränsade sig inte till idrottsarrangemang. Han har säkert gått åtskilliga varv runt jordklotet som ledsagare åt de synskadade på Skatås. Chansen att man skulle ta sig genom en löprunda utan att träffa på Gunnar någonstans på vägen var i stort sett obefintlig.

Framförallt var Gunnar en snäll människa! Jag har aldrig hört honom yttra ett negativt ord om en annan medmänniska.

Under min tid på Göteborgs Friidrottsförbund brukade han dyka upp punktligt till tiokaffet med sin personliga hälsning, ”God dag min herre”.

Vi bevarar Gunnar i ljust minne och tackar hans hustru Helene för att vi fick låna honom så mycket.

Farväl min herre!

Per Crona

Publicerad: 21 apr, 2013