A Non Smoking Generation och Göteborgsvarvet i nytt samarbete

Publicerad: 22 sep, 2016

Den 20 maj 2017 finns möjlighet att springa Cityvarvet för A Non Smoking Generation, en satsning med målet att inspirera fler att välja ett tobaksfritt liv.

Cityvarvet är Göteborgsvarvets lopp för de äldre ungdomarna med start på Götaplatsen och 4,3 km längs Varvetbanan till målet på Slottsskogsvallen. Deltagare i Cityvarvet kan nu välja att i samband med sitt deltagande stödja A Non Smoking Generations viktiga arbete och satsningen ”Tobaksbarn”.

– Vi ser fram emot att samarbeta med A Non Smoking Generation och att vi tillsammans kan göra aktiviteter med syfte att inspirera fler att välja ett hälsosammare liv, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Tobaksbarn är en föreläsningsturné där A Non Smoking Generation träffar drygt 30000 elever under hösten. Projektet uppmärksammar barnarbete och slavliknande arbetsförhållanden på tobaksplantage. Projektet finansieras delvis av SIDA/Forum Syd och Postkodstiftelsen.

– Fler än 70 % är motiverade att avstå tobak efter att ha lyssnat till föreläsningen, säger Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation.

Och om det nya samarbetet säger Helen Stjerna:

– Vi är otroligt glada över samarbetet med Göteborgsvarvet och vår gemensamma satsning på fysisk aktivering. Vi vet att fysisk aktivitet på flera sätt motiverar till ett tobaksfritt liv.


A Non Smoking Generation

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

CityVarvet
Läs mer om CityVarvet

Två deltagare som redan är klara för start i Cityvarvet är Youtubeprofilerna Angela och DanielH, se filmklipp här.

Publicerad: 22 sep, 2016