Nytt namn och ny plats för mässan 2016!

Publicerad: 25 sep, 2015

I vår flyttar den stora sport- & hälsomässan i Varvetveckan till Svenska Mässan, vid Korsvägen i centrala Göteborg. Det är också här deltagarna i GöteborgsVarvet hämtar sina nummerlappar. Mässan får nu också ett nytt namn: GöteborgsVarvet Expo. Här följer lite mer bakgrund och information om mässan.

Bredare utbud, möjligheter öppnas för fler
Mässan utvecklas nu för att fler skall kunna bli en del av Varvetveckan. Målsättningen är att GöteborgsVarvet Expo skall vara den nationella mötesplatsen för sport och hälsa. På mässan kommer det som tidigare, finnas ett brett utbud av konfektion, resor och teknik inom sportbranschen. Nu även möjlighet att bredda innehåller i mässan med fler utställare, seminarier och andra typer av upplevelser och aktiviteter. Varvetveckan kommer att vara en ypperlig mötesplats att på olika nivåer träffas och diskutera frågor inom sport- och hälsa. GöteborgsVarvet Expo kommer kunna ta emot fler besökare, både deltagare med anhöriga och de som bor eller reser till Göteborg för att besöka mässan eller nätverka inom branschområdet.

Hur påverkar detta dig som skall springa GöteborgsVarvet, hur kommer det fungera med uppladdningen inför start, när nummerlappen nu skall hämtas på mässan i centrala Göteborg?
Vår förhoppning är att det skall flyta smidigt även i fortsättningen för alla deltagare och att upplevelsen av mässan, som är en del av folkfesten GöteborgsVarvet stärks ytterligare ett snäpp.

Det är god tillgänglighet till mässan där deltagarna hämtar nummerlappen, mässan ligger i nära anlutning till centrala Göteborg med flera viktiga knutpunkter för kollektivtrafiken. Korsvägen, som ligger i anslutning till mässan, är en av dessa knutpunkter. Från Korsvägen tar det 13 minuter med spårvagn till Marklandsgatan vid start/målområdet. Under tävlingshelgen kommer extra bussar och spårvagnar att sättas in. Dessutom upprättas egna busslinjer direkt mellan Korsvägen och start/målområdet.

Vi arbetar tillsammans med Västtrafik med logistiken mellan mässan och tävlingsområdet. Vi vill att så många som möjligt väljer att åka kollektivt på tävlingsdagen, inte minst av miljöskäl. Vi bekostar fri kollektivtrafik i Göteborg för Varvetlöparna under torsdagen, fredagen och lördagen (nytt för 2016). Många deltagare som bor lokalt eller på hotell väljer redan idag att cykla till och från start/målområdet, vilket också kan vara ett bra alternativ för att ta sig till och från mässan.

Har man inte möjlighet att åka kollektivt eller cykla finns det parkeringsplatser i närområdet till mässan, och som tidigare nära start/mål, t.ex. i Högsboområdet (där det till våren utökas med fler p-platser), till våren kommer vi även att sätta in pendelbussar i detta område t.o.r. startområdet. Vi kommer erbjuda parkering vid Åby Travbana, för de som reser till Varvet söderifrån, med pendelbussar till mässan och vidare till startområdet.

Hämta din nummerlapp på torsdag eller fredag, ta dig tid att strosa i mässan
Vi är tacksamma om de som har möjlighet att hämta sin nummerlapp innan tävlingsdagen gör det. I våras var det 70 % av deltagarna som var ute i god tid och underlättade för sig själva och sina medtävlare genom att hämta sin nummerlapp torsdag eller fredag i tävlingsveckan.

Varför inte bara köra vidare som förut?
Att vara kvar i nuvarande lokaler med mässa och nummerlappsutdelning i Friidrottens Hus/Frölundaborg är inget alternativ på sikt, då det planeras att byggas om i området. I samverkan med staden, funktionärer, löpare med flera har vi kommit fram till det vi anser är den totalt sett bästa alternativet, och som vi är övertygade också blir ett sätt att utveckla både mässan och hela Varvetveckan vidare. Arbetet med att planera detta har pågått under lång tid.

Mer information om mässan
GöteborgsVarvet Expo arrangeras den 19-22 maj 2016. Mer information om mässan hittar du på www.goteborgsvarvetexpo.se.

Vi hälsar alla deltagare, utställare och andra besökare varmt välkomna till 2016 års mässa!

 

Publicerad: 25 sep, 2015