Premiär för Mud Run Göteborg

Publicerad: 16 maj, 2017

Idag öppnar anmälan till premiären av terrängloppet Mud Run Göteborg. Loppet är 7 kilometer långt och består av utmaningar i form av lera, kuperad terräng, korta blöta passager och naturliga hinder.

Under hösten 2016 gick ett testlopp inför Mud Run Göteborg där 300 löpare fick chansen att springa, för att sedan ge sina synpunkter. I planeringsarbetet inför premiären har löparnas önskemål kring allt från distans till tävlingsplats påverkat slutresultatet:

– Ambitionen har från början varit att vi vill bygga löparnas bästa Mud Run. Testlöparnas synpunkter har varit jätteviktiga för oss och de formar nu premiären, säger Estelle Montler, projektledare för Mud Run Göteborg.

Deltagarna springer en tuff bana på cirka 7 kilometer, bansträckningen släpps under sommaren. Tävlingscentrum för Mud Run Göteborg är i Dammekärr, cirka 20 minuter från Göteborgs centralstation.

– Av fjolårets testlöpare tyckte 93% att tävlingsplatsen fungerade finfint, så vi har valt att satsa vidare med samma start- och målområde. Däremot kommer det bli justeringar i bansträckningen, nya leriga passager som skall bidra till en skitig och ännu roligare upplevelse, säger Estelle Montler.

Mud Run Göteborg anordnas den 23 september 2017 av Göteborgsvarvet i samarbete med Military Fitness Sweden. Antalet platser är begränsat till 1 000 och loppet är öppet för deltagare födda 2001 och tidigare.

Publicerad: 16 maj, 2017