Rekordmånga lag i StafettVarvet

Publicerad: 18 maj, 2016

GöteborgsVarvets enda lagtävling, StafettVarvet, avgörs ikväll i Slottsskogen. StafettVarvet arrangeras för fjärde året och intresset ökar, närmare 800 lag är anmälda. Med fem sträckor för varje lag innebär det ungefär 4 000 löpare i Slottsskogen under kvällen.

– StafettVarvet har kommit för att stanna. Det är en perfekt kombination mellan löpning och lagarbete, säger Nicholas Stålfors, projektledare för tävlingen.

Om man nu väljer att kalla det för tävling.

– Hela lagets insats är det viktiga. Vi noterar inga enskilda sträcktider, tidtagning tas på laget. Kamperna olika lag emellan är viktigare än att kora en segrare för hela tävlingen, berättarNicholas Stålfors.

Det är en anledning till att loppet växer.

– En annan är att varje sträcka är knappt fyra kilometer lång. Det är en lagom distans och även löpare som inte är så vältränade klarar det.

Första starten går den 18 maj kl. 18.00 och sedan startar 100 lag åt gången med en minuts mellanrum.

StafettVarvet har ökat i popularitet varje år det arrangerats. Under de fyra åren som loppet arrangerats har antalet anmälda lag nu fördubblats.

– Det känns jättekul med det stora intresset och vi tror det finns potential att få ännu fler att springa stafett under Varvetveckan, säger Nicholas Stålfors.

Start, mål och växlingar sker nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen, Göteborg. Klasserna i StafettVarvet är dam, herr och mix (där minst en deltagare är av motsatt kön).

Publicerad: 18 maj, 2016